Σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της Λαρισαίων Κοινόν κ. Δημήτρη Τσιάρα επισημαίνονται τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως το προγραμματισμένο Δ.Σ. για το απόγευμα της Τρίτης μεταφέρθηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα 14:30 – εργάσιμη για όσους εργαζόμαστε…). Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ενημερωθήκαμε με e-mail ότι το 6° θέμα της ημερήσιας διάταξης που σχετίζονταν με τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης και αφορούσε στην διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα, η οποία έχει προκαλέσει από πέρυσι την έντονη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις των κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου, περιβαλλοντικών οργανώσεων και των δημοτικών παρατάξεων, δεν θα συζητηθεί και αναβάλλεται για επόμενο Δ.Σ.

Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή αφενός σύρθηκε στην απόφαση περί απόσυρσης του θέματος από τις σφοδρότατες αντιδράσεις που θα υπήρχαν κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ και αφετέρου εφαρμόζει εξωθεσμικές τακτικές με μια σειρά “νόμιμων” παρατυπιών όπως είναι τα Δ.Σ. δια περιφοράς , οι ξαφνικές αλλαγές των προγραμματισμένων συνεδριάσεων και τα πολλά εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που προσθέτει και αφαιρεί συχνά.

Για τους λόγους αυτούς ο δημοτικός σύμβουλος της «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» κος Τσιάρας Δημήτρης δεν θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Επίσης, δηλώνουμε ότι η εμμονική ιδεοληπτική εφαρμογή του ΣΒΑΚ που εφαρμόζει η δημοτική αρχή δεν πρέπει να περάσει και για το εν λόγο αναβληθέν ζήτημα, ζητούμε ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Επιτέλους να εφαρμοστεί ο θεσμός των τοπικών δημοψηφισμάτων, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ερωτηθούν οι δημότες του Δήμου Λαρισαίων, όταν μάλιστα απειλείται η ομαλή διαβίωση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Αθανασίου και παρ όλες τις εκκλήσεις τους η δημοτική αρχή δεν προχωρά σε επανασχεδιασμό της κυκλοφοριακής διασύνδεσης της παραποτάμιας περιοχής αλλά προσπαθεί να κατευνάσει τους κατοίκους με τις τακτικές που χρησιμοποιεί, οι οποίες αντιτίθενται στις προτάσεις – εκκλήσεις των κατοίκων, στη θέση του ΤΕΕ αλλά και στην ίδια τη λογική.!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω