Σύμφωνα με τις μαρτυρίες διασωθέντων, μια πλαστική λέμβος που μετέφερε 36 άτομα βυθίστηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, περίπου 150 μέτρα από την ακτή της Σάμου, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τη στιγμή του περιστατικού, οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν τα 5-6 μποφόρ, καθιστώντας το έργο διάσωσης ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, Δήμαρχος Δυτικής Σάμου δήλωσε σχετικά: «Το συμβάν ξεκίνησε από τις 7 το πρωί. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ κακές, καθώς υπήρχε έντονη θαλασσοταραχή στο μπουγάζι μεταξύ Φούρνων, Σάμου και Ικαρίας. Η θάλασσα ήταν ιδιαίτερα φουσκωμένη σε αυτό το σημείο.»

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρεις γυναίκες και ένα 10χρονο κορίτσι. Η διάσωση ήταν δύσκολη, ενώ οι αρχές κατάφεραν να ανασύρουν αρκετούς επιζώντες.

Η Ευτυχία Δήμου, Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, περιγράφει την κατάσταση των επιζώντων: «Το ΕΚΑΒ μας μετέφερε τρία άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν βρεγμένα, ενώ η μία γυναίκα ήταν έγκυος. Το 10χρονο κορίτσι ήταν πανικοβλημένο, αλλά εξετάστηκε από παιδίατρο και είναι σε καλή κατάσταση. Η έγκυος εξετάστηκε από τον μαιευτήρα μας και είναι επίσης καλά.»

Οι συνεχείς εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία σχετικά με τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στην περιοχή. Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προειδοποίησε: «Η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, ειδικά αν υπάρξουν εξελίξεις όπως μια ενδεχόμενη έκρηξη στον Λίβανο. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών.»

Στις έρευνες διάσωσης συμμετείχαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο ελικόπτερα του Ναυτικού και του Στρατού, καθώς και το σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου. Από την ξηρά, την επιχείρηση υποστήριζαν περιπολικά οχήματα του Λιμεναρχείου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης. Ελένη Μπουγά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω