Τραγούδησαν και γέλασαν με την ψυχή τους, όσοι παρακολούθησαν την παράσταση «Τραγούδια και πλάνα του παλιού σινεμά» (οι γάμοι στο χωριό και το παζάρι της Λάρισας δεν επέτρεψαν σε πολλούς να παραβρεθούν). Την παράσταση ετοίμασε και παρουσίασε η ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτέμβρη 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημοτικού σχολείου Γόννων, τιμώντας τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τα τραγούδια του.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της ομάδας, Φλώρα Γουγουλιά, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους καλεσμένους και τους επισκέπτες, λέγοντας ότι : «Η ομάδα μας κλείνει φέτος τρία χρόνια δραστηριοτήτων και είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από τη μουσική και το λόγο. Ξεκινήσαμε να ξεδιπλώνουμε τις σκέψεις και τις ιδέες εντελώς ερασιτεχνικά και παρεΐστικά και μέχρι τώρα καταφέραμε να παρουσιάσουμε οχτώ εκδηλώσεις και αφιερώματα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και τη συμμετοχή του κόσμου. Και όλα αυτά με την ενεργή τεχνική βοήθεια του δήμου Τεμπών και της Αντιδημαρχίας πολιτισμού, τους οποίους και ευχαριστούμε. Για δε τη σημερινή εκδήλωση θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, Θωμά Παπαδόντα».

Μιλώντας η ίδια για το θέμα της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων είπε :

«Απόψε θα πάμε σινεμά! Θα βγάλουμε εισιτήριο για το παρελθόν, τότε που ο κινηματογράφος ήταν για τους περισσότερους η πιο προσιτή, η πιο οικονομική διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Ένα μέσο ψυχαγωγίας που έφερνε κοντά όλες τις κοινωνικές τάξεις… Σήμερα θέλουμε να γελάσουμε και να τραγουδήσουμε. Να θυμηθούμε ατάκες χιλιοειπωμένες, που έμειναν στην ιστορία, χαρίζοντάς μας άπειρες στιγμές γέλιου και χαράς! Ηθοποιούς που αγαπήσαμε κι έμεινε ανεξίτηλο το κωμικό τους ίχνος.… Θα ακούσουμε τραγούδια που όσες φορές και να τα ακούσεις δεν τα βαριέσαι γιατί είναι συνδεδεμένα με μια προσωπική στιγμή σου, με ανθρώπους, τόπους και εικόνες».

Συμμετείχαν οι μουσικοί : 1. Στάθης Σταμελόπουλος – μπουζούκι και τραγούδι, 2. Γκάνιαρης Ζαχαρίας – τουμπερλέκι, 3. Ροδόπη Τσόκανου-Τσόγια – πιάνο, 4. – τρομπέτα, 5. Ζώτος Νίκος – σαξόφωνο 6.Μαρίτσα Τσούμαρη – Γκάνιαρη – κιθάρα τραγούδι.

Την συγκέντρωση και επιμέλεια του υλικού και τη συγγραφή των κειμένων έκανε η Φλώρα Γουγουλιά. Την ψηφιακή επεξεργασία και την παραγωγή των βίντεο επιμελήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, Δημήτρης Γουγουλιάς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω