«Η υπέροχη χημεία, το χιούμορ και η αλληλοκάλυψή τους ανέβασαν την ψυχολογία μου και με έκαναν να αισθανθώ σίγουρος για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς μου», περιγράφει στην επιστολή του προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής που πραγματοποίησαν επιτυχώς την επιχείρηση διάσωσής του ο ορειβάτης Παναγιώτης Μπαλέζος που τραυματίστηκε πριν μερικές ημέρες στον Όλυμπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροκομιδή σε νοσοκομείο της Λάρισας για νοσηλεία.

 

Έτσι η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος μετά την μεταφορά του από το καταφύγιο Σπήλιου Αγαπητού στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, σε μια από τις πολλές επιχειρήσεις διάσωσης της πυροσβεστικής στον Όλυμπο την φετινή ορειβατική περίοδο και όχι μόνον.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εξάρω την υπέρμετρη προσπάθειά τους γιατί πρωτίστως με ηρέμησαν από το σοκ που είχα υποστεί και μου εξήγησαν με σαφήνεια την πορεία των επόμενων ενεργειών αφού είχα υποστεί κάταγμα στο ισχίο», αναφέρει ο διασωθείς άνδρας.

Αναλυτικά όλη την επιστολή:

«Ευχαριστώ θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ και το πλήρωμα του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο που είχα τραυματιστεί στο καταφύγιο Ζολώτα (Σπήλιος Αγαπητός) και να με μεταφέρουν με κάθε ασφάλεια στο ελικοδρόμιο του Ολύμπου και από εκεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Λάρισας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εξάρω την υπέρμετρη προσπάθειά τους γιατί πρωτίστως με ηρέμησαν από το σοκ που είχα υποστεί και μου εξήγησαν με σαφήνεια την πορεία των επόμενων ενεργειών αφού είχα υποστεί σοβαρό κάταγμα στο ισχίο.

Η οργανωμένη μετακίνησή μου με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι οι Πυροσβέστες επιτελούν λειτούργημα και είναι πλήρως ταγμένοι στο καθήκον που τους έχει ανατεθεί από την Υπηρεσία τους.

Βρίσκονται πάντοτε εκεί στον χρόνο που τους χρειαζόμαστε, σε εξαιρετικά πολλές φορές δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Η υπέροχη χημεία, το χιούμορ και η αλληλοκάλυψή τους ανέβασαν την ψυχολογία μου και με έκαναν να αισθανθώ σίγουρος για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς μου.

Σας ευχαριστώ. Το έργο που κάνετε είναι ανεκτίμητο».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω