Μία νέα σελίδα μόλις ξεκινά στην διαδρομή της Ευαγγελίας Λιακούλη στο ΠΑΣΟΚ, μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και τις επικείμενες αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του κόμματος.

Για τη Λαρισαία Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος εξάλλου, δεν αποτελεί έκπληξη η επικείμενη αντικατάστασή της, αφού η ίδια εξάλλου είχε όχι μία φορά, αλλά δύο – από τις αρχές του 2024 – φορές υποβάλει την παραίτησή της στον Νίκο Ανδρουλάκη. Μία ενέργεια το υπόβαθρο της οποίας είναι ξεκάθαρο και αφορούσε τη στάση του κόμματος σε μείζονα θέματα όπως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η επιστολική ψήφος. Θέματα για τα οποία η Λαρισαία τοποθετήθηκε δημόσια και ευκρινώς εγείροντας τα δικά της ερωτηματικά, αλλά χωρίς εν τέλει να δημιουργήσει «θέμα» στο κόμμα.

Εύλογα λοιπόν θα περίμενε κανείς μετά από τρία χρόνια πιστής υπηρέτησης του θεσμικού της ρόλου δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να τηρήσει το «fair play» που εν τέλει έπραξε, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Κάτι που δεν έμεινε απαρατήρητο από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης τα οποία στα ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ, καταγράφουν αυτή τη συμπεριφορά. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα από το «Παρασκήνιο,» όπου μεταξύ άλλων τονίζεται για την κ. Λιακούλη πως «κατά κοινή ομολογία, υπηρέτησε επιτυχημένα σχεδόν τρία χρόνια το θεσμικό ρόλο της, με αφοσίωση στο Νίκο Ανδρουλάκη, σκληρή δουλειά και σημαντική προσφορά στην παράταξη. Παρόλα αυτά, δεν κρύφτηκε για να προστατεύσει τη θέση της και  μίλησε καθαρά για «ανάγκη συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων», προκειμένου να προχωρήσει η παράταξη.

Ήδη όμως,  σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα είχε πει δύο φορές, καταθέτοντας εγγράφως τις απόψεις της στον Πρόεδρο, τον Γενάρη και τον Ιούνιο, που κατέληγαν στη διευκόλυνσή του να προβεί στην αντικατάστασή της, κάτι που είναι αναμενόμενο πλέον. Πάντως, η τελευταία της δήλωση με τίτλο «Πρώτα το ΠΑΣΟΚ! Μετά όλοι και όλα», δίνει καθαρό στίγμα πώς θα συνεχίσει να κινείται: Ενωτικά αλλά και ασυμβίβαστα σε θέματα αρχών».

Η κοινή, αλλά και η πολιτική λογική, προϊδεάζει για αντίστοιχη συμπεριφορά και από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα εξάλλου, της πρώτης Κυριακής στη Λάρισα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις στον κ. Ανδρουλάκη… Τουναντίον, η πολιτική διαίσθηση αρκετών, ειδικά στο κέντρο, είναι πως αναμένεται μία επανεκκίνηση στη σχέση των δύο, προφανώς μέσα από τους καινούργιους ρόλους. Οψόμεθα!

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω