Την επιστημονική του άποψη, ως ένας έμπειρος για δεκαετίες αναισθησιολόγος, καταθέτει στο onlarissa.gr ο Χρήστος Κέλλας για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ο Λαρισαίος βουλευτής εξηγεί πως η κεταμίνη «είναι φάρμακο που χρησιμοποιούν οι αναισθησιολόγοι σε όλη την Ευρώπη για αναισθησία αλλά και για μετεγχειριτική αναλγησία. Η κεταμίνη ως αναισθητικό φάρμακο, συνέχισε, έχει το εξής πλεονέκτημα, μπορείς να το πάρεις από το στόμα, ενδομυϊκά, ενδοφλέβεια. Σε κανονικές δόσεις είναι το μοναδικό που κάνει αναλγησία και ταυτόχρονα διατηρείται η αναπνοή. Το δίναμε στα παιδία για οπουδήποτε χειρουργείο, από το στόμα με λίγο νερό. Το παιδί με λίγο νερό, σε λίγα λεπτά κοιμάται και μετά μπορείς να κάνεις κανονική νάρκωση. Αυτό βέβαια σε κανονικές δόσεις…»

Ο κ. Κέλλας εκτίμησε πως από τα δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτει πως «το παιδί, βασανίζονταν, υπέφερε» γιατί όπως εξήγησε «με τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τους σπασμούς που καταγράφηκαν, φαίνονταν υπέφερε όχι μόνον από σπασμούς αλλά και από υποξαιμία. Αν κάνεις άπνοια πάνω από δύο λεπτά παθαίνεις ανακοπή καρδιάς. Η μικρή έκανε μικρότερες άπνοιες, σπασμούς και συνέρχονταν. Αυτό ήταν βασανιστικό…»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω