«Την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ανταλλάξει το οικόπεδο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην συμβολή (Ασκληπιού και Ηπείρου) με άλλο οικόπεδο μακριά από το κέντρο της Πόλης.» καταγγέλλει στους συναδέλφους του το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του:

«Το οικόπεδο αυτό αποτελεί φιλέτο μεγάλης αξίας και θέλουν να το εκμεταλλευτούν ιδιώτες για να κερδίζουν σε βάρος των εργαζομένων της Πόλης. Για αυτό και έχει καθυστερήσει προηγούμενη απόφαση το 2010, ενώ έχουν γίνει όλες οι μελέτες, δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ, για ένα σύγχρονο ιδιόκτητο κτήριο που θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και θα καλύπτει τις ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Όλες οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές αυτής της Πόλης έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν υλοποιούν ένα τέτοιο έργο, που θα είναι προσβάσιμο στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους. Αυτός ο χώρος είναι περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων που το έχουν πληρώσει με των ιδρώτα τους και δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή. Δεν είναι χώρος για να γίνει πράσινο ή πάρκινγκ στο κέντρο της Πόλης, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή αποχαρακτηρίζει οικόπεδα που ήταν να γίνουν πλατείες, σχολεία, ελεύθερη χώροι και τα παραχωρεί σε ιδιώτες. Έχουν γεμίσει το κέντρο της Πόλης με ιδιωτικά πάρκινγκ, ενώ λένε ότι θέλουν την αποσυμφόρηση του κέντρου της Πόλης. Όλα τα πάρκινγκ πρέπει να είναι περιμετρικά του δακτυλίου της Πόλης, δημιουργώντας όμως παράλληλα φθηνές και δημόσιες συγκοινωνίες, ασφαλείς, με συχνά δρομολόγια, που να εξυπηρετούν τις σημερινές ανάγκες του λαού της Πόλης.

Απαιτούμε:

  1. Να παρθεί πίσω η απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στον Δήμο Λαρισαίων.
  2. Να πραγματοποιηθεί προηγούμενη απόφαση για την άμεση ανέγερση νέου σύγχρονου κτηρίου του ΕΦΚΑ που θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες (διοικητικές-υγειονομικές). Αλλά ένα τέτοιας μορφή ΕΦΚΑ που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν είναι στις προτεραιότητας των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών.
  3. Να μην δεχτεί κανένας συνάδελφος μια τέτοια απόφαση και θα μας βρουν μπροστά τους το επόμενο χρονικό διάστημα.»
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω