Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ παρακολούθησαν τους Προκριματικούς αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάλης U23, που διεξήχθησαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης στο ΕΑΚ Λάρισας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023.

Τους αγώνες διαιτήτευσε η κα Πατέτσου Ευαγγελία, Λαρισαία Διεθνής Διαιτητής Πάλης και Υπεύθυνη Ε.Π. του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ. Μάλιστα πρόσφατα προάχθηκε στην Α’ Διεθνή κατηγορία Διαιτητών. Ενώ πριν λίγους μήνες επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης μαζί με άλλες 28 γυναίκες από όλο τον κόσμο και συμμετείχε στο 1ο Σεμινάριο Προώθησης της Γυναικείας Διαιτησίας Πάλης, στην Αττάλεια της Τουρκίας. Καθώς πρόσφατα διαιτήτευσε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης U23 στην Ποντεβέντρα της Ισπανίας.

Όπως επισημαίνει η κα Πατέτσου Ευαγγελία:

«Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας να φιλοξενεί σε τέτοιες δύσκολες εποχές παρόμοιου είδους αθλητικά γεγονότα. Και ακόμη σημαντικότερο πως, αρκετά από τα γήπεδα της Λάρισας διαθέτουν πρόσβαση σε Άτομα με Αναπηρίες, ενώ μελλοντικά αναμένουμε ακόμα περισσότερα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα των ατόμων αυτών, να μπορεί επιτέλους να συμμετέχει πιο ενεργά σε κοινωνικά δρώμενα της Λάρισας, να γνωρίζουν αθλήματα και να λαμβάνουν συνεχώς νέες εμπειρίες στην καθημερινότητά τους. Με απώτερο στόχο την συνολική αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο, την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους και φυσικά την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των πολιτών της Λάρισας. Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ως γυναίκα διεθνής διαιτητής πως, κάθε όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί, είτε ζούμε σε επαρχία, είτε είμαστε γυναίκες, είτε άντρες. Αρκεί να το οραματιστούμε και να προσηλωθούμε στο δικό μας όνειρο με πίστη, επιμονή και θέληση. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές και τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ για την υποστήριξη και το χειροκρότημά τους στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές πάλης που βρέθηκαν στην Λάρισα, διεκδικώντας την πρόκριση του Ευρωπαϊκού. Αλλά και τον κο Λιάνο Αντώνιο, μέλος της ΕΛΟΠ για την όμορφη υποδοχή των παιδιών στο ΕΑΚΛ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω