Το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας της ΕΠΑΨΥ παρευρέθηκε στο Alzheimer Festival 2024 που διοργάνωσε η Εταιρεία Alzheimer Athens, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της κοινότητας ενάντια στο στίγμα της νόσου Alzheimer και η διεκδίκηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους.

Στα πλαίσια ενημέρωσης, εκπρόσωποι των δομών όλης της χώρας που προσφέρουν φροντίδα και υπηρεσίες σε άτομα με άνοια, κλήθηκαν να μιλήσουν για τη δράση τους. Το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας της ΕΠΑΨΥ παρουσίασε δεδομένα της μέχρι τώρα λειτουργίας του κέντρου, τους μελλοντικούς στόχους του και μοιράστηκε στοιχεία από την κλινική εμπειρία σχετικά με τη διαχείριση των ατόμων με άνοια.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα γύρω από την άνοια , όπως νέες φαρμακευτικές θεραπείες , παράγοντες πρόληψης, τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας των ατόμων και των φροντιστών τους, σωστή διατροφή και τρόπους ενίσχυσης της κρατικής μέριμνας.

Ευχαριστούμε πολύ την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και την πρόεδρο κα. Σακκά Παρασκευή, για την εξαιρετική διοργάνωση και φιλοξενία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω