Στη Μελιβοία στα εγκαίνια της Γιορτής Κάστανου βρέθηκε ο Θωμάς Παπαλιάγκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση προϊόντων και να συνομιλήσει με παραγωγούς και συνεταιριστές.

“Το κάστανο είναι μια παραγωγή πρότυπο για τη Θεσσαλία, με μεγάλη εξωστρέφεια και υπεραξία. Πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, διότι αποτελεί πυλώνα για την οικονομία της περιοχής αλλά και του Κισσάβου. Η πολύπαθη όμως αυτή καλλιέργεια τα τελευταία λίγα χρόνια έχει υποφέρει διαφορές ζημιές και ασθένειες, όπως η φαιά σήψη, η σφήκα κλπ. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι αδικίες στις αποζημιώσεις από τις ασθένειες, ακόμη και από τον Daniel και την de minimis” δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

“Τα προϊόντα από το κάστανο παράγουν απίθανες υπεραξίες, όπως το λικέρ, η μπίρα καστάνου, τα γλυκά, η μαρμελάδα κλπ. Μια μεγάλη προσοχή στις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις αρκεί για να ξαναπυροδοτήσει την εξωστρέφεια της παραγωγής και να βοηθήσει την οικονομία του Κισσάβου και της Θεσσαλίας να ανθίσουν”, κατέληξε. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία και χορό και κυρίως με συζήτηση με κατοίκους της Μελιβοίας και του Δήμου Αγιάς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω