Μοιράσου το αρθρο!

Με μια μεγάλη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου ανοίγει τις πύλες της το φετινό 21ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας 2022. Η αναχώρηση με λεωφορείο από τα Δικαστήρια για τα Χάνια (για όσους δεν διαθέτουν δικό τους Ι.Χ.) θα γίνει την Κυριακή 3η Ιουλίου, το απόγευμα στις 20:30, και η συγκέντρωση εκεί θα γίνει στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Όταν βραδιάσει, ένα μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος θα ξεναγήσει τον κόσμο στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, με την ιστορία και τη μυθολογία τους, δείχνοντας αυτού με τη χρήση λέιζερ, και ύστερα όλοι θα παρατηρήσουν τα αξιοθέατα εκείνη την ώρα με τα πολυάριθμα τηλεσκόπια των αστροπαρατηρητών της Εταιρείας.
Κατά της 23:00 θα κατηφορίσουν όλοι προς το Χάνι του Ζήση, όπου κατά την κοινή συνεστίαση ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Λουκάς Ζαχείλας, θα προβάλει και θα σχολιάζει ένα σύντομο βίντεο προσεδάφισης στον πλανήτη Άρη. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η αστροβραδιά θα τελειώσει και όλοι οι αστρόφιλοι θα αναχωρήσουν.
Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 4η Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο μάθημα του Θερινού Σχολείου, υπαίθρια, στο Αστρονομικό Παρατηρητήριο του Αγίου Στεφάνου (πρώην Σωρού), από τον κ. Γεώργιο Ταμβάκη, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας. Για τα Μέλη του Θερινού Σχολείου που δεν θα μεταβούν εκεί με δικό τους μέσο, θα αναχωρήσει από τα Δικαστήρια μικρό λεωφορείο στις 20:30 ακριβώς.
Τα μαθήματα των επόμενων ημερών του προγράμματος «Γίνε Ερασιτέχνης Αστρονόμος για μια εβδομάδα» μέχρι και την Παρασκευή, θα γίνονται όλα στο κτίριο του Ματσάγγου. Στο τελευταίο μάθημα θα δοθούν και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το δεύτερο σκέλος του Θερινού Σχολείου που ονομάζεται «Γίνε Αστροναύτης για μια εβδομάδα» απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού σε συνεργασία με την ομάδα TALOS του Παν. Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ειδικές κατασκευές, και ειδικά θέματα που αφορούν την Αστρονομία (και όχι μόνο, αφού η ομάδα TALOS εστιάζει σε εργαστήρια Ρομποτικής και STEΑM). Το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr, αλλά και στην talos.uth.gr και απευθύνεται σε παιδιά δύο ηλικιακών ομάδων:
(α) Παιδιά 6 έως 9 ετών (Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού)
(β) Παιδιά 10 έως 12 ετών (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού).
Τα μαθήματα θα γίνονται στο πρώην κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Γ. Καρτάλη – Ροζού) από Δευτέρα 4/7 έως Παρασκευή 8/7 και από ώρα 08:30 έως 14:30.
Δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 24.210-46.253 και 6973,026.260.

Περισσότερα Εδω