Έκκληση για συμμετοχή των Λαρισαίων στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη πλατεία Λαμπρούλη, στον Λόφο του Φρουρίου έκανε σήμερα το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Απευθύνοντας το κάλεσμα ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας σημείωσε πως με την διαμαρτυρία αυτοί στέκονται ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκόκας τόνισε τα εξής: «Απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα στα Σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους και μαζικών φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων , των αγροτών, επιστημόνων, των φοιτητών και των γυναικών να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο για τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Λαμπρούλη (λόφος Φρουρίου). Να δώσουμε μια μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που για ακόμη μια χρονιά δίνει ώθηση στην εγκληματική πολιτική ενάντια στην ζωή και τα δικαιώματά μας.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει νέα επιδρομή στο εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας με επιβολή φόρων που ξεπερνούν τα 60 δις (αυξημένα δηλ. σε σχέση με την φετινή χρονιά), ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστάδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τζίρους δισεκατομμυρίων και εκατομμύρια κέρδη πληρώνουν ψίχουλα, ενώ ταυτόχρονα δίνονται απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους άλλα 14 δις € για την στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων. Σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό μιλάμε για κανονικό στράγγισμα τους εισοδήματός μας.

Είναι ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει τις αιματηρές περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες όπως είναι η υγεία, η παιδεία, τον πολιτισμό, την ανεργία κα. Ειδικά για τους άνεργους προβλέπει 74 εκατομμύρια λιγότερα από τον περσινό αντίστοιχο κονδύλι(900 εκατομμύρια), για τα επιδόματα ανεργίας, «όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, οι απολύσεις που καταγράφηκαν το δεκάμηνο Γενάρη – Οκτώβρη έφτασαν στα 2.357.582.

Είναι δηλαδή ένας προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι πλήρως εναρμονισμένος με τον στόχο για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Γιατί πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για την αύξησή τους νομοθετούν όλες οι κυβερνήσεις, για τον ίδιο λόγο δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.
Η εκάστοτε κυβέρνηση ξέρει ότι όταν σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. Με την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, τον πληθωρισμό που ροκανίζει ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα, με την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών είναι δεδομένο ότι θα θεριέψουν οι αντιδράσεις, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις. Γι’ αυτό ενισχύονται με κάθε τρόπο οι δυνάμεις καταστολής. Γι΄ αυτό ενθαρρύνονται να δέρνουν, να πυροβολούν και …όποιον πάρει ο χάρος. Αυτό δείχνει ο πυροβολισμός εν ψυχρώ του 16χρονου ΡΟΜΑ και ο θάνατός του γα 20 ευρώ βενζίνη!!!

Δεν το ανεχόμαστε! Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες, να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται. Επιμένουμε ότι ο μαζικός οργανωμένος αγώνας, ενάντια στις αιτίες που γενούν αυτά τα φαινόμενα, ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, είναι η πιο δυναμική και ουσιαστική απάντηση. Η αγανάκτηση να γίνει διεκδίκηση και πάλη!

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

Η απάντηση μας δεν μπορεί παρά να είναι να δυναμώσει η απαίτηση, η διεκδίκηση. Για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να παρθούν μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά για όλο τον λαό.

Γι΄αυτό χαιρετίζουμε όλους όσους βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα όπως οι εκπαιδευτικοί που απεργούν σήμερα, οι υγειονομικοί χτες, οι αγρότες στην περιοχή μας .

Είναι ένα αγώνας επιβεβλημένος, αναγκαίος και αποτελεί την μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει ο λαός μας στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί σήμερα 7 στους 10 εργαζόμενους να έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής λόγω της ακρίβειας και της κοροϊδίας του «καλαθιού». Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής κι ανθρώπινη στάση απέναντι στα κοράκια, που αξιοποιούν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων για να μπουκάρουν σαν τους κλέφτες μέσα στα σπίτια μας σπάζοντας πόρτες, απαιτώντας να γίνουν δικά τους.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει δεν αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις περιμένοντας την όποια κυβερνητική εναλλαγή. Σωτηρία για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ίδιο τον λαό.

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω