Σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης με τη φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας μετρά ο βρεφονηπιακός σταθμός Snoopy, ένας από τους παλιότερους σταθμούς της πόλης που λειτουργεί από το 1982.

Το μεράκι, η αγάπη για το παιδί, η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού για την υποστήριξη των παιδιών στα πρώτα τους βήματα και η εμπειρία δεκαετιών έχουν καταστήσει το Snoopy ένα εκπαιδευτικό φορέα, θεσμό για τη Λάρισα, που «μεγάλωσε» χιλιάδες μικρούς Λαρισαίους, δίνοντας τους τα κατάλληλα συναισθηματικά και εκπαιδευτικά εφόδια, τις πρώτες τους βάσεις για να προχωρήσουν στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης και της ζωής τους γενικότερα.

Δημιουργικότητα, διαθεματικότητα, τεχνολογία, διασκέδαση και γνώση είναι οι πυλώνες της φιλοσοφίας του ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συναισθηματική, κοινωνική, γλωσσική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών, παράλληλα με αισθητική αγωγή και δημιουργία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και αισθήσεων.

Ο σταθμός, που δέχεται παιδιά από 2 μηνών μέχρι 6 ετών, παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο χάρτη της προσχολικής εκπαίδευσης, τόσο στο βρεφονηπιακό τμήμα, όσο και στο νηπιαγωγείο. Εκτός από τις νέες διδακτικές μεθόδους, τις οποίες εντάσσει συνεχώς στο πρόγραμμά του, παρακολουθεί και τις τάσεις όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές, τη λειτουργική και αισθητική διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του κήπου που διαθέτει.

Οι πρόσφατες εργασίες ανακαίνισης, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, δημιουργούν ένα ανανεωμένο Snoopy, έτοιμο να υποδεχθεί με τη νέα σχολική χρονιά παλιούς και καινούργιους μικρούς μαθητές.

Οι σταθερές παιδαγωγικές αξίες ωστόσο παραμένουν καθώς και τα πρακτικά του πλεονεκτήματα που διευκολύνουν γονείς και παιδία.

Καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, με διαιτολόγιο προσαρμοσμένο στις διατροφικές ανάγκες των μικρών παιδιών, ευέλικτο ωράριο και μετακίνηση με σχολικά λεωφορεία εξακολουθούν να είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα του Snoopy για να μετατρέψουν τη μαθητική εμπειρία στην καλύτερη απόφαση που θα μπορούσε ένα γονιός να πάρει για τα πρώτα βήματα του παιδιού του στην εκπαίδευση.

Στο Snoopy, όπου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη η προσωπικότητα κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες του, διαμορφώνεται ένα καθαρά παιδοκεντρικό περιβάλλον, που παράλληλα με τη γνώση εστιάζει στο παιχνίδι, το σπουδαιότερο συστατικό ολιστικής ανάπτυξης κατά το στάδιο της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας.

Στο Snoopy άλλωστε, το παιχνίδι των νηπίων μετατρέπεται σε εφόδιο για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

*Ο βρεφονηπιακός σταθμός-νηπιαγωγείο «Snoopy»συνεργάζεται με όλες τις τράπεζες και τους οργανισμούς και δέχεται παιδιά και με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω