Στη περιοχή της Λάρισας, υπάρχει ένα χωριό, στο οποίο έχει αποδοθεί το όνομα «πελαργοχώρι». Δεν είναι άλλο από το Ελευθέριο του δήμου Κιλελέρ, το οποίο είναι γεμάτο φωλιές που βρίσκονται τόσο στο καμπαναριό της εκκλησίας όσο και σε κολώνες της ΔΕΗ κατά μήκος του κεντρικού δρόμου.

Κάθε χρόνο τα συμπαθέστατα πτηνά με το μακρύ λαιμό και τα μεγάλα πόδια επιλέγουν το συγκεκριμένο χωριό για να περάσουν αρκετούς μήνες του χρόνου για να ζευγαρώσουν  Άλλωστε ο πελαργός, είναι ένα πουλί που ανέκαθεν φώλιαζε κοντά σε οικισμούς, αλλά και σε περιοχές με καλλιέργειες και λιβάδια. Ένας πραγματικός «φίλος» του ανθρώπου που η εικόνα του προκαλεί εντύπωση.

Οι πελαργοί έρχονται στο Ελευθέριο την άνοιξη και περνούν αρκετούς μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο, όταν ξεκινάνε και πάλι το μακρινό τους ταξίδι για να βρουν άλλα πιο θερμά μέρη.

Όμως φέτος οι πελαργοί ήρθαν, μα έφυγαν πολύ νωρίς. Οι κάτοικοι που έχουν μάθει να είναι φίλοι τόσα χρόνια με τα εν λόγω πτηνά, απορούν τι συμβαίνει και φέτος «τα φιλαράκια» τους αποφάσισαν να φύγουν τόσο νωρίς αφήνοντας κενές τι φωλιές τους.

Ένα φαινόμενο πραγματικά παράξενο που τους έχει προβληματίσει καθώς δεν είναι φαίνεται να είναι φυσιολογικό…

Φωτο.: Eurokinissi 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω