Ένοχοι για την κατηγορία της πρόκλησης της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως στην κακοκαιρία Ιανός κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Και στους τέσσερις καταδικασθέντες, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μήνες με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η εισαγγελική πλευρά είχε προτείνει 18 μήνες. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΝΕΟ 103,3 σχολίασε την απόφαση της δικαιοσύνης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως βρίσκεται πλέον στο «μάτι του κυκλώνα» του συστήματος που επί της ουσίας ψάχνει για εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να χρεώσει όλα όσα συνέβησαν στην διάρκεια του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός που έπληξε την Θεσσαλία το 2020.

Όπως ανέφερε ο κ Αγοραστός: «Για ποιο γεγονός μου αποδίδεται αμέλεια; για το πιο ακραίο καιρικό φαινόμενο των τελευταίων 1000 χρόνων; Εμείς ως περιφερειακή αρχή ενημερώσαμε από τη πρώτη στιγμή τους πολίτες ότι έπρεπε να ήταν προσεχτικοί. Κάναμε ως περιφέρεια Θεσσαλίας όλα όσα προβλέπονταν. Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος, την έκταση και την ραγδαιότητα του καιρικού φαινομένου.Παρόλο αυτά προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο»

Συνεχίζοντας ο κ Αγοραστός ανέφερε πως όσο ήταν στο τιμόνι της περιφερειακής αρχής πάντα διεκδικούσε έργα και παρεμβάσεις για το καλό της Θεσσαλίας και των πολιτών της. Πολλές φορές μάλιστα χρειάστηκε όπως ανέφερε να συγκρουστεί με συμφέροντα και καταστάσεις που ήταν έφεραν σε δύσκολη αρκετά πρόσωπα που ήταν στα κέντρα λήψης αποφάσεων με αποτέλεσμα να μπεί στο μάτι του κυκλώνα.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω