Με μια λιτή ανακοίνωση του το Κρεμλίνο έκανε γνωστό πως πριν λίγο πραγματοποιήθηκε μια αρκετά λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Μπόρις Τζόνσον.

Η τηλεφωνική επικοινωνία σύμφωνα με το Κρεμλίνο έγινε στο πλαίσιο της ενδοουκρανικής κρίσης και της κατάστασης σχετικά με την παροχή μακροπρόθεσμων νομικά καθορισμένων εγγυήσεων για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας περιέγραψε τις θεμελιώδεις προσεγγίσεις της Μόσχας σε αυτά τα ζητήματα. Ειδικότερα, επέστησε την προσοχή «στη χρόνια δολιοφθορά των συμφωνιών του Μινσκ από το Κίεβο». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ακόμα στον Μπόρις Τζόνσον την απροθυμία του ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί επαρκώς στις βάσιμες ρωσικές ανησυχίες, ενώ την ίδια στιγμή κρύβεται πίσω από αναφορές στη λεγόμενη πολιτική «ανοιχτών θυρών» της συμμαχίας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη θεμελιώδη αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω