Τι δουλειά μπορεί να έχει μια Λαρισαία σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μόδας της Vogue στο Ντουμπάι; Γιατί, στην περίπτωσή της, η makeup artist Βιβή Νικολάου, όχι μόνο βρέθηκε μεταξύ των υπευθύνων για το μακιγιάζ των μοντέλων στις επιδείξεις μερικών από τους σημαντικότερους σχεδιαστές της Σαουδικής Αραβίας, της Ινδονησίας και της Ινδίας του Dubai Fashion Week, αλλά έγινε η μοναδική Λαρισαία (και φυσικά η μοναδική Ελληνίδα) στη σπουδαία αυτή διοργάνωση. Το onlarissa.gr μίλησε μαζί της για την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία που είχε την ευκαιρία να ζήσει στην καρδιά του αραβικού κόσμου.

Της Ζωής Μπουρουτζή

Η Βιβή είναι makeup artist και εκπαιδεύτρια, που διατηρεί τη δική της σχολή μακιγιάζ στην πλατεία Ταχυδρομείου, το “Νικολάου Beauty Academy”. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μακιγιάζ αρχικά ερασιτεχνικά, ως μέλος μιας εταιρείας με καλλυντικά προϊόντα. «Μου ζητούσαν κάρτες για να αναλάβω επαγγελματικά το makeup σε διάφορες εκδηλώσεις. Εγώ, ως μη επαγγελματίας δεν το αναλάμβανα κι έτσι πήρα την απόφαση, με την προτροπή του άντρα μου και της κολλητής μου, να πάω σε μια σχολή και να εκπαιδευτώ, να γίνω επαγγελματίας κι έτσι σιγά σιγά ξεκίνησα», περιγράφει.

Η αγάπη για την τέχνη της την κρατά συνεχώς ενήμερη για ό,τι νέο υπάρχει στον κόσμο του μακιγιάζ. «Για αυτό έφερα από τις πρώτες στη Λάρισα τις extension βλεφαρίδες και διάφορα άλλα, προχώρησα και σε άλλα κομμάτια, πέρα από το μακιγιάζ», επισημαίνει. «Εκπαιδεύομαι συνέχεια, είτε δια ζώσης είτε ιντερνετικά, για το κάτι παραπάνω, για τις νέες τεχνικές, τις νέες τάσεις».

Σύντομα της έγινε η πρόταση να διδάξει σε μια σχολή μακιγιάζ και έπειτα, χάρη στην εμπειρία που είχε πια αποκτήσει αποφάσισε να ανοίξει τη δική της σχολή. «Και μετά ήρθε αυτό το πλήρωμα του χρόνου», σχολιάζει γελώντας.

Πώς λοιπόν βρέθηκε να κάνει το μακιγιάζ των μοντέλων ενός τριημέρου fashion show στο Ντουμπάι; «Η leader μου, η οποία ουσιαστικά είναι υπεύθυνη για τα Fashion Weeks στο Μιλάνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, ήρθε σε επαφή μαζί μου μέσω του instagram, αφού είδε τη δουλειά μου», εξηγεί.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου και στις αρχές αυτού του μήνα, καλείται να “συνοδεύσει” με τα πινέλα της τις δημιουργίες μερικών από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας της Ασίας στην Εβδομάδα Μόδας . «Εμένα η λατρεία μου είναι το arabian makeup», αναφέρει, «μου αρέσουν πολύ αυτά τα πιο εξειδικευμένα μακιγιάζ. Γενικά όμως είναι πολύ τάση στα catwalk τα πιο natural makeup, οι περισσότεροι σχεδιαστές προτιμούσαν το φυσικό μακιγιάζ δηλαδή».

Μένει στο Ντουμπάι για μια εβδομάδα, όπου προηγουμένως παρακολουθεί ένα masterclass σχετικά με το μακιγιάζ σε επιδείξεις μόδας και στη συνέχεια αφήνεται ελεύθερη να βάλει όλη της την τέχνη στα πρόσωπα μοντέλων από όλο τον κόσμο.

«Ήταν εξαιρετική εμπειρία, μοναδική και μεγάλη η τιμή που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα – πρώτα τη Λάρισα βέβαια», απαντά έπειτα, στο πώς νιώθει που υπήρξε η μοναδική Ελληνίδα της διοργάνωσης.

Δεν είναι όμως η ονειρεμένη αυτή εμπειρία που κατάφερε να ζήσει στο Ντουμπάι το μοναδικό πράγμα στο οποίο στέκεται η Βιβή. Τονίζει συχνά την αγάπη της για το αντικείμενό της, η οποία την κάνει να θέλει να γίνεται όλο και καλύτερη για τον εαυτό της, αλλά και για τους μαθητές και τους πελάτες της. Όπως υπογραμμίσει στο τέλος, θα ήθελε μέσω της σχολής της να καταφέρει να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές της να ζήσουν κι εκείνοι παρόμοιες εμπειρίες, ως κάτι το καινούργιο, κάτι που δεν το ζει κανείς εύκολα.

Δείτε φωτογραφίες από τις επιδείξεις μόδας:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

//www.instagram.com/embed.js

Περισσότερα Εδω