Στα έργα που έγιναν, σε αυτά που ολοκληρώνονται αλλά και σε εκείνα που θα γίνουν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Λάρισας και της Θεσσαλίας, αναφέρθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης που βρέθηκαν στη Λάρισα σήμερα Παρασκευή συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην πόλη μας, από την εκδήλωση για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού προγράμματος από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Καραμανλής: Η κατασκευή του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα θα ξεκινήσει σύντομα

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σημείωσε: «Το έργο της ηλεκτροκίνησης Λάρισας – Βόλος θα ολοκληρωθεί, ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλος Καλαμπάκα, η κατασκευή του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα θα ξεκινήσει σύντομα, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ανέλυσε από το βήμα, τα έργα που γίνονται σε Βόλο και Σποράδες.

Γεωργαντάς: Κανένας αγροτής δεν θα χάσει εισόδημα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε: «Ο πρωτογενής τομέας στη χώρα έχει κάνει άλματα. Από το 2019 – 2022 αύξηση εξαγωγών 49%. Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα νέων γεωργών και κτηνοτροφίας. Ο ΕΛΓΑ μπορεί και εξυπηρετεί στις αποζημιώσεις τους αγρότες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μεγάλο έργο κατασκευής αρδευτικών δικτύων στη Θεσσαλία, αγροτική οδοποιία.

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση των αγροτικών φόρων. Δυο προκλήσεις υπάρχουν μπροστά μας, να αυξήσουμε τους συνεταιρισμούς και να αυξήσουμε το ποσοστό κατάρτισης. Στη Νέα ΚΑΠ έχουμε νέα μορφή, κανένας αγρότης δεν θα χάσει εισόδημα. Με πρωτοπόρο τη Θεσσαλία η Ελλάδα θα γίνει πρώτη στον πρωτογενή τομέα».

Ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής υπουργείου Υποδομών, σημείωσε: «Γίνεται εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων, προκειμένου να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος: Φράγμα Ενιπέα Φαρσάλων, ΤΟΕΒ Ταυρωπού, φράγμα Μεσοχώρας, αρδευτικό έργο Υπέρειας Φαρσάλων».

Σκρέκας: Έλλειμα νερού στη Θεσσαλία, κινδυνεύει με ερήμωση…

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, τόνισε: «Υπάρχει έλλειμμα νερού στη Θεσσαλία, κινδυνεύει με ερήμωση λόγω κλιματικής αλλαγής. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα αρδευτικά έργα. Στηρίζουμε κοινωνία αγρότες, επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση, η επιδότηση είναι απαραίτητη και θα συνεχιστεί. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές. Σε ότι αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας τον Ιούλιο του 2024 ελπίζουμε να προχωρήσουμε στον εξηλεκτρισμό του έργου, θέλουμε τα πλημμυρικά νερά με την κατασκευή φραγμάτων να τα αξιοποιήσουμε για ρεύμα».

Μενδώνη: Υλοποιούμε στη Θεσσαλία το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την σειρά της τόνισε: «Υλοποιούμε στη Θεσσαλία το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα, μέσα στο 2023 θα δοθεί σε χρήση, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Η Θεσσαλία έχει τεράστιο πολιτιστικό πλούτο, η πολιτική μας είναι να δημιουργήσουμε πολιτιστικές διαδρομές και να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού».

Τσιάρας: «Τα δικαστήρια μετατρέπονται σε τοπόσημα των πόλεων φιλικά προς το περιβάλλον»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, υπογράμμισε πως: «Γίνονται παρεμβάσεις στα Δικαστικά μέγαρα, για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε δικαστικούς λειτουργούς, τα δικαστήρια μετατρέπονται σε τοπόσημα των πόλεων φιλικά προς το περιβάλλον. Ενεργειακή αναβάθμιση και στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».

 Πλέυρης: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ με 6 κλίνες

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως: «Στη Θεσσαλία έργα 62 εκατ ευρώ για τα νοσοκομεία. Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ με 6 κλίνες, επίσης είναι διπλάσιος ο αριθμός εργαζομένων στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019. 428 γυναίκες στη Θεσσαλία διαγνώστηκαν πρόωρα να καρκίνο του μαστού και έτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης. Η υγεία στην πρώτη γραμμή, θα συνεχίσουν να γίνονται έργα στη Θεσσαλία».

Ζ. Μακρή: Πρότυπο Πειραματικό Γυνάσιο και Λύκειο στη Λάρισα

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, σημείωσε πως: «Θα λειτουργήσουν στη Λάρισα πρότυπο πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο. Μέσα στο 2023 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, 205 σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία αξιοποίησαν το ολοήμερο σχολείο. Μνημόνιο συνεργασίας το υπουργείο με Λέκκα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Άδ. Γεωργιάδης: Αξιοποιούμε τα αρδευτικά έργα για παραγωγή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Δώσαμε 553 εκατ ευρώ στη Θεσσαλία για επενδυτικά έργα. Μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ύψους 2,3 δις ευρώ . Αξιοποιούμε τα αρδευτικά έργα της Θεσσαλίας για παραγωγή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες. Ρεκόρ εξαγωγών στην Ελλάδα. Η λαγάνα θα είναι από 2,30 έως 2,80 ευρώ, φέτος».

Ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, από την πλευρά του επισήμανε: «Στόχος είναι οι νέοι να κάνουν επενδύσεις και να τους ωθήσουμε στην επιχειρηματικότητα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι: «Η Θεσσαλία από τις πιο ασφαλείς περιφέρειες της χώρας».

Ο Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, από την μεριά του, σημείωσε πως: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους δήμους της χώρας για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές υπογράμμισε πως: «Η Θεσσαλία αποτελεί εφαλτήριο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την εφαρμογή έμπρακτων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση».

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω