Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με την πολλαπλότητα του ρόλου της στη σημερινή κοινωνία, η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος με έδρα τη Λάρισα, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Λάρισας και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ Λάρισας βρέθηκαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία ταχυδρομείου με ενημερωτικά περίπτερα και δράσεις που απευθύνονταν τόσο σε γυναίκες, όσο και άνδρες.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ όχι απλά για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας με τη συνήθη έννοια του όρου, αλλά για να σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα. Ο γυναίκες με προβλήματα εξάρτησης παρεκκλίνουν από το πατριαρχικό πρότυπο της γυναίκας ως συζύγου και μητέρας κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τις οικογένειές τους, να αλλάζουν το περιβάλλον στο οποίο μένουν, να έχουν διαφορά προβλήματα γύρω από τον ρόλο τους», δήλωσε η ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ, κ. Βιργινία Γενούδη.

«Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση με πολύ μεγάλη χαρά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούμε τέτοιες παγκόσμιες ημέρες για να “ρίξουμε” επιπλέον φως στον πολύ σημαντικό ρόλο της γυναίκας, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», τόνισε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, κ. Ειρήνη Κουφάκη.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω