Εκδήλωση προς τιμή του ολυμπιονίκη Νίκου Σκιαθίτη διοργανώθηκε στο λιμάνι Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου, πατρίδα του κορυφαίου κωπηλάτη, με πρωτοβουλία του Δήμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν o δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Αγγελος Ξηντάρης, οι αντιδήμαρχοι Σκοπέλου Νίκος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης και ο εξάδελφος του ολυμπιονίκη Νικόλαος Ορφανός.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης εξήρε το επίτευγμα του Νίκου Σκιαθίτη, υπογραμμίζοντας ότι το νησί τού αποδίδει την οφειλόμενη τιμή.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αγγελος Ξηντάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η νίκη σας έκανε περήφανους τους συμπατριώτες σου, τη Σκόπελο, την αρχαία Πεπάρηθο, το Αιγαίο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα».

Ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, Νίκος Βαφίνης, αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στον ολυμπιονίκη της Σκοπέλου, τονίζοντας ότι: «Καμαρώνουμε για σένα, σε θαυμάζουμε. Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε έναν σπουδαίο αθλητή, σε σένα Νικόλα μας».

Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Βούλγαρης αναφέρθηκε στο μοναχικό παράκτιο ταξίδι 325 χιλιομέτρων του Νίκου Σκιαθίτη από τον Βόλο μέχρι τον Μαραθώνα, λαμβάνοντας μέρος στο «ΦλόγΑθλον», με σκοπό τη στήριξη του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Ο Νικόλαος Ορφανός αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του ολυμπιονίκη και στο πάθος του να κωπηλατεί, ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της οικογένειας τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την εκδήλωση και ευχήθηκε στο μέλλον να υπάρξουν και άλλοι ολυμπιονίκες.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Νίκο Σκιαθίτης, ο οποίος ευχαρίστησε συγκινημένος τους παριστάμενους και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και σε έμπρακτη κίνηση ευχαριστίας χάρισε στον Δήμο τον Ολυμπιακό Κότινο και το χάλκινο μετάλλιο.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο δήμαρχος Σκοπέλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Νίκο Σκιαθίτη, ενώ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου προσέφεραν ενθύμιο στον τιμώμενο.

Στο τέλος της τελετής πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, που κοσμεί τον λιμένα Λουτρακίου προς τιμήν του ολυμπιονίκη και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας.

Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο π. Ρηγίνος ιερέας του Λουτρακίου, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Σάββα, Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπυριδούλα Καρβέλη, Ευάγγελος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγάλος Φωτόπουλος, τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Σκοπέλου, ο λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας, ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου Σπύρος Κοσμάς και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα Εδω