Άφησε πίσω της η ΑΕΚ τη γκρίνια από την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά και αυτή από τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Άρη με 3-1 για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League.

Μάλιστα η «Ένωση» «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο πετυχαίνο0ντας και τα τρία τέρματα με τους Τάνκοβιτς (12’) ), Βασιλαντωνόπουλο (28’), Ανσαριφάρντ (37)’, ενώ για τον Άρη μείωσε στο τελικό 1-3 ο Μαντσίνι (56’).

Στο 9ο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λόπες από τον Ρόουζ. Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ (0-1). Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα (28’), η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της όταν οι παίχτες του Χιμένεθ βγήκαν στη κόντρα και ο Σιμάνσκι για να σιγουρέψει το γκολ πέρασε στον Βασιλαντωνόπουλο για να κάνει το 0-2 σε κενή εστία!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρόουζ απομάκρυνε αρχικά την μπάλα, αλλά χτύπησε στο καλάμι τον Γαλανόπουλο και με υπόδειξη από το VAR σημειώθηκε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ανσαριφάρντ για το 0-3.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος και στο 52’ μείωσε το σκορ με τον Μαντσίνι που νίκησε με σουτ τον Τσιντώτα για το 1-3. Η «Ένωση» συνέχισε να απειλεί και πλησίασε σε ακόμη ένα γκολ στο 62’ με τον Ανσαριφάρντ και στο 79’ με τον Σιμάνσκι όμως και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε σωστά ο Κουέστα.

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Κίτρινες: Ρόουζ, Μπερτόγλιο, Ματέο – Γαλανόπουλος, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Νεντελτσιάρου, Τσιντώντας.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης (86’ Ματίγια), Σούντγκρεν (70’ Γκάνεα), Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (70’ Ματέο), Μπερτόγλιο, Σίλβα (86’ Μήτρογλου), Μπρούνο (46’ Μάνος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (60’ Μιτάι), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης), Λιβάι (65’ Ολιβέιρα).

Περισσότερα Εδω