Από το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται ότι, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του σταδίου Α7, το οποίο αφορά την ανακατασκευή της κεντρικής νησίδας (πρασίνου) και των αντίστοιχων πεζοδιαβάσεων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα από τις οδούς Πίνδου – Κουτσούμπα έως τις οδούς Βόλου – 23ης Οκτωβρίου και τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Βόλου, Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου. Η ισχύς των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα έχει εφαρμογή έως και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο.

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,60μ (κατεύθυνση προς οδό Φαρσάλων) και 4,50μ (κατεύθυνση προς οδό Αγιάς). Επίσης επιβάλλεται απαγόρευση στάθμευσης στη ζώνη των έργων και θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 km/hr. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στις κάθετες αυτής, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Να σημειώσουμε ότι, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα από την οδό Μαυροβουνίου έως την οδό Βόλου (στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου). Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εργασίες πλακόστρωσης των πεζοδρομίων στην οδό Βόλου, στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως τις σιδηροδρομικές γραμμές (στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς τις σιδηροδρομικές γραμμές). Μετά την ολοκλήρωση – τις επόμενες ημέρες – και αυτών των

πλακοστρώσεων, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής της κεντρικής νησίδας (πρασίνου) και των αντίστοιχων πεζοδιαβάσεων στην οδό Βόλου, ώστε να προχωρήσει και η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Βόλου, Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», έχει προϋπολογισμό 11,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και τον Δήμο Λαρισαίων.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω