ανταπόκριση από το Λονδίνο: Eυδοξία Λυμπέρη

Σε εξέλιξη από το πρωί η έφεση που άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση κατά της απόφασης του Ιανουαρίου να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange για να αντιμετωπίσει κατηγορίες κατασκοπείας.

Μετά από ακρόαση πολλών εβδομάδων πέρυσι, η περιφερειακή δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ είχε αποφανθεί ότι ο Ασάνζ δεν πρέπει να σταλεί στις ΗΠΑ, επικαλούμενη πραγματικό κίνδυνο αυτοκτονίας.

«Ο Ασάνζ δεν είναι αρκετά άρρωστος ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στην αυτοκτονία εάν εκδοθεί» ισχυρίζεται η αμερικανική πλευρά.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ωστόσο ότι θα συναινέσουν στη μεταφορά του Ασάνζ στην Αυστραλία για να εκτίσει τυχόν ποινή φυλάκισης που μπορεί να του επιβληθεί.

Ο Edward Fitzgerald QC, συνήγορος υπεράσπισης για τον Ασάνζ, πρόκειται να παρουσιάσει τα επιχειρήματα του αργότερα την Τετάρτη.

Η ακρόαση ενώπιον του Lord Justice Holroyde και της κυρίας Justice Farbey θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ενώ η απόφαση αναμένεται αργότερα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω