Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στη Μαγνησία από τον διπλασιασμό των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, που τα μεταλλαγμένα κρούσματα της Δέλτα καταγράφονταν στα 34, την περασμένη Παρασκευή ανέρχονταν στα 75.

Τα περισσότερα αφορούν στην πλειονότητά τους σε πολίτες ανεμβολίαστους και σε ηλικίες από 22 έως 50 χρόνων.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας καταγράφονται θετικά κρούσματα σε μικρά παιδιά. Μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 5 και 9 χρόνων.

«Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες γι’ αυτό και επιβάλλεται να κάνουμε, ως υπεύθυνοι πολίτες, ό,τι είναι δυνατόν για να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία», επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαρ. Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Για τους γιατρούς το επόμενο 15ήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στον Νομό.

Ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα έντονος για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου ο δείκτης θετικότητας είναι στο 3,15%, όταν για τη σταθεροποίηση της πανδημίας ο δείκτης πρέπει να είναι στο 1%, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η επιστροφή των αδειούχων θα συνοδευτεί και από νέα αύξηση των κρουσμάτων. «Προσδοκούμε ότι ο κορονοϊός δεν θα επιστρέψει μαζί με τους αδειούχους και θα παραμείνει μακριά, καθώς όλοι, στην κρίσιμη τούτη συγκυρία, απαιτείται να επιδεικνύουμε υπευθυνότητα», υπογραμμίζει ο κ. Μάνδρος

Στα 19 τα νέα κρούσματα στη Μαγνησία, 1.582 στη χώρα

Συνολικά 19 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για τη Μαγνησία, εκ των οποίων τα τρία στις Β. Σποράδες.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα, είναι 1.582, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε
581.315 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 218 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.643 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.636 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (58.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 282.

Περισσότερα Εδω