Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, που διεξάγεται φέτος από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Στόχος η συνεργασία δήμου και σχολείων προκειμένου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού να αποτελέσει μέρος ενός ευρέος φάσματος πρωτοβουλιών που υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων για τα ψηφιακά ταλέντα και την προώθηση των βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων στον πληθυσμό.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την δυνατότητα χρήσης των χώρων που διαθέτει ο δήμος στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και συγκεκριμένα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη η οποία λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 – 19:30 καθώς και του χώρου όπου στεγάζεται το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00-15:00.

Πρόκειται για χώρους οι οποίοι διαθέτουν σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δίνεται η δυνατότητα χρήσης τους, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να βοηθηθούν και να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες που τόσο χρήσιμες είναι τη σημερινή εποχή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής κ.κ. Νίκος Ντελής, Χρήστος Αρχοντής, Δημήτριος Νάκας, Παρασκευή Γκονέλα, Νίκος Σκυβαλίδας, Αντώνης Καλύβας, Κωνσταντίνος Μπλιάμπλιας, Κωνσταντίνα Χατζηλέλεκα, Μαρία Γεροφώτη και Δημήτριος Μήσιος.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω