Συνάντηση εργασίας είχαν, στο κτίριο της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, ο περιφερειακός σύμβουλος, Νικόλαος Ντίτορας με τον διευθυντή του Ιδρύματος “Monaco Explorations”, Xavier Prache, εκπροσώπους του ΟΦΥΠΕΚΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος παρουσίασε τις φιλόδοξες πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για το 2025 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στο πλαίσιο της Exploration de Monaco και έχοντας επιλέξει την Ελλάδα και μεταξύ άλλων και τον Βόλο ως εξερευνητικά σημεία για τις δραστηριότητές του.

Συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή του Ιδρύματος “Monaco Explorations” είχε  ο Νικόλαος Ντίτορας

Στη συνάντηση εργασίας έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση ενώ στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού κόλπου, διερευνήθηκε η δυνατότητα να συμπεριληφθεί η περιοχή στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, το επόμενο έτος.

Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος «Monaco Explorations” που προγραμματίζονται για το 2025 είναι, μεταξύ άλλων, ολοκληρωμένες ωκεανογραφικές έρευνες, καταγραφή και προστασία των θαλάσσιων ειδών, συνεργασία με ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα, ενημέρωση του κοινού και ευαισθητοποίηση για τη σημασία της προστασίας των θαλασσών κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντίτορα, η παρουσία αυτού του διεθνούς φήμης ιδρύματος στην περιοχή, η οποία διαθέτει μια εξαιρετικά πλούσια θαλάσσια κληρονομιά, αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για την οικολογική σημασία των θαλάσσιων υδάτων και θα συμβάλει ουσιαστικά αφενός στην προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού κόλπου αφετέρου στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω