Με μία συγκινητική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αποχαιρέτισσε την Μερόπη Μαλαμίτση, την τελευταία ΕΠΟΝίτισσα της πόλης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Από τις φετινές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου δεν έλειψαν μόνο οι παρελάσεις. Έλλειψε και η συμβολική παρουσία της τελευταίας ΕΠΟΝίτισσας Μερόπης Μαλαμίτση. Μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας με την οποία είχα τη χαρά και την τιμή να συνδεθώ με ειλικρινή φιλία.

Η Μερόπη, μια θρυλική μορφή της αντίστασης, περνούσε τα χρόνια της ειρήνης στη Λάρισα. Με επισκεπτόταν τακτικά στο ιατρείο μου φέρνοντας μου πάντα κόκκινα τριαντάφυλλα και τα ιδιόχειρα σημειώματα της. Αργότερα με επισκεπτόταν στο γραφείο του Δημάρχου, πάντα με τον ίδιο τρόπο. Μου έλεγε απίστευτες ιστορίες από τη δράση της ΕΠΟΝ. Μου έφερνε πάνω απ’ όλα τη δίψα της για ζωή και ελευθερία. Και βέβαια μαζί με άλλους αντισταστιακούς, ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου. Η ζώσα ιστορία της πατρίδας.

Η Μερόπη έχασε πρόσφατα τη μάχη. Κι ίσως να ήταν η πρώτη μάχη που έχασε, αλλά συνάμα κι η πιο καθοριστική. Έφυγε ήσυχα, πλήρης ημερών και έχοντας κατακτήσει το σεβασμό των ανθρώπων.

Αντίο Μερόπη. Η πόλη θα φυλά τις Θερμοπύλες σου…»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω