Συγκέντρωση ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στις 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αριστερών Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων Λάρισας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

“Στις 14 Οκτωβρίου έχει εξαγγελθεί η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με την συμμετοχή 80 και πλέον Νατοϊκών βουλευτών.

Αυτή η Κοινοβουλευτική Συνέλευση αποτελεί ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα του πολέμου που σπέρνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που συντάσσονται με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ καθιστούν την Ελλάδα συνένοχο των εγκλημάτων του κράτους τρομοκράτη Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ στην γενοκτονία της Γάζας και τα εγκλήματα εναντίον του Λιβάνου, ενώ, μετατρέποντας την χώρα σε νατοϊκό στρατόπεδο, εκθέτουν τον λαό στον κίνδυνο και την εμπλοκή σε ευρύτερη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική της φτώχειας, της ανισότητας και της καταστολής απέναντι στον κόσμο της δουλειάς και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη στο έγκλημα, στηρίζοντας ανοιχτά τους σιωνιστές του Ισραήλ, το ναζιστικό – φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, εμπλέκοντας την χώρα μας στα πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντισμού σε όλα τα μέτωπα. Οι Νατοϊκές βάσεις στη Λάρισα και Βόλο, έχουν μετατρέψει την Θεσσαλία εδώ και χρόνια σε κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε όλα τα μέτωπα, καθιστώντας την Θεσσαλία και το λαό της σε στόχο αντιποίνων.

Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα εντάσσουν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Λάρισα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ- Ε.Ε. στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εκθέτοντας τον λαό σε κινδύνους. Η 1η Στρατιά λειτουργεί εδώ και χρόνια ως στρατηγείο της Ε.Ε., ενώ η 110 Πτέρυγα Μάχης έχει μετατραπεί σε νατοϊκό στρατόπεδο, με εγκατάσταση αμερικανικών UAV που επιχειρούν σε Μαύρη Θάλασσα και Μ. Ανατολή. Επιπλέον, στο Βόλο, το στρατόπεδο «Γεωργούλα» χρησιμοποιείται ως Logistic Support Area του ΝΑΤΟ, ενισχύοντας τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή.

Απέναντι στην επερχόμενη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Βουλή στις 14 Οκτωβρίου, στηρίζουμε την πρωτοβουλία που έχει ληφθεί για διαδήλωση στην Αθήνα και αλλού την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία της πόλης της Λάρισας να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να βγούμε στους δρόμους της πόλης μας, απαιτώντας άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για να φύγουν οι βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ, να τσακίσουμε την αντεργατική – αντιλαϊκή- πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης!

Συγκέντρωση: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στις 19:30 Κεντρική Πλατεία Λάρισας

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω