Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας φιλοξένησε 7 εκπαιδευτικούς και 17 μαθητές από 3 χώρες στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Connection of health and daily routines” στο χρονικό διάστημα 14-18/03.

Τα σχολεία – εταίροι ήταν από Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία. Στη διάρκεια της συνάντησης με θέμα “Healthy Eating” πραγματοποιηθήκαν παρουσιάσεις εργασιών σε σχέση με την υγιεινή διατροφή καθώς και την επίδραση της άσκησης στην ψυχική υγεία του ανθρώπου. Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες φυτέματος βοτάνων και δημιουργίας κήπου με βότανα. Επίσης κάθε χώρα έφτιαξε το δικό της φυτολόγιο με βότανα της Ελλάδας και δημιούργησε padlet παρουσιάζοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Μέσα από παιχνίδια οι μαθητές γνωρίστηκαν, μοιράστηκαν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, συνεργάστηκαν και διασκέδασαν.

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο μανιταριών στην Καλαμπάκα, ξεναγηθήκαμε στη μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα. Ξεναγηθήκαμε στο Εντομολογικό Μουσείο του Βόλου που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή εντόμων στα Βαλκάνια, μια ιδιωτική συλλογή του γεωπόνου κ. Αθανάσιου Κουτρούμπα και επισκεφτήκαμε το Κ.Π.Ε Μακρυνίτσας όπου παρακολουθήσαμε ενημέρωση για τα Βότανα. Επισκεφτήκαμε το κτήμα Ευκαρπία όπου παρακολουθήσαμε τον τρόπο φυσικής αποξήρανσης και επεξεργασίας των βοτάνων.

Στο τέλος της συνάντησης φυτέψαμε ένα δέντρο στο Πάρκο των Χρωμάτων στο Χατζηχαλάρ μια δράση που δίνει έμφαση στις σχέσεις και τις φιλίες που αναπτύσσονται μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus. Το δέντρο Λικιδάμβαρη η ανατολική (ακακία) ήταν προσφορά του τμήματος Πρασίνου το Δήμου Λαρισαίων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μανούσο Χ. και την αντιδημαρχία Πρασίνου για την προσφορά τους και την παρουσία τους στη φύτευση του δέντρου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω