Με αντιπροσωπεία της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η διερεύνηση τρόπων συνεργασιών στο πλαίσιο αιτήματος της Ομάδας για ένταξή της στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Όπως τονίστηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας κ.κ. Ξενοφών Λέτσα,

Τούλα Κονταράτου και Δημήτρη Καλογερόπουλο, η «ΕΟΔΥΑ» δημιουργήθηκε με απόλυτο σεβασμό στις αρχές του Εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, με κύριο βραχίονα την παροχή ποιοτικών Διασωστικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών, ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων με σκοπό την θωράκιση της κοινωνίας από απειλητικές καταστάσεις.

Η «ΕΟΔΥΑ» αξιοποιεί όλη τη συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία και εκπαιδευτική δράση των μελών της, με στόχο την οργάνωση εκπαιδευμένων εθελοντών για συμμετοχή σε επιχειρησιακές δράσεις διαχείρισης επειγουσών καταστάσεων. Οι Εθελοντές που την στελεχώνουν εντάσσονται στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), αναλαμβάνοντας την υποστήριξη δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών.

Στα Φάρσαλα από το 2022 δημιουργήθηκε κλιμάκιο Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ, το οποίο απαριθμεί 16 εθελοντές διασώστες, εκ των οποίων οι 7 είναι πιστοποιημένοι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο νέο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής μετά το πέρας της συνάντησης: «Ο εθελοντισμός αποτελεί διαχρονικά μία σπουδαία αξία, γιατί τί θα μπορούσαμε εξάλλου να είμαστε οι άνθρωποι χωρίς την ανθρωπιά μας. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της ΕΟΔΥΑ η οποία από τη στιγμή της δημιουργία της προσφέρει σπουδαίο έργο με σειρά εθελοντικών δράσεων, αλλά προπαντός με την τεχνογνωσία που διαθέτει σε δύσκολες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά την πρότασή τους να ενταχθούν στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, αλλά και σε όλες εκείνες τις δράσεις που μπορούν να προσφέρουν. Τα μέλη της ΕΟΔΥΑ, αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα που οφείλει να βρει περισσότερους μιμητές στην κοινωνία».

Σημειώνεται τέλος ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Βασιλείου και Γιάννης Δημακόπουλος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω