Την άμεση τοποθέτηση όλων των υπεράριθμων εκπαιδευτικών «για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα» απαίτησαν οι Λαρισαίοι δάσκαλοι με παράσταση διαμαρτυρίας τους σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

«Υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί δημιουργήθηκαν εξαιτίας της συρρίκνωσης των ολοήμερων τμημάτων και του γεγονότος πως η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνεχίζει να διατηρεί τμήματα πάνω από 25 μαθητές, τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες κενές αίθουσες διδασκαλίας στη Λάρισα» επεσήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

«Τα κριτήρια της ΠΔΕ είναι καθαρά λογιστικά κι όχι παιδαγωγικά. Καλούμε την διευθύντρια ΠΔΕ Λάρισας και το ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν άμεσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στον αέρα και αγωνιούν, ενώ πληρούν όλες οι προϋποθέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαποστόλου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν 140 κενά για την παράλληλη στήριξη κι άλλα 100 περίπου για τις ειδικότητες καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής.

Σε περίπτωση που δε προχωρήσει η τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, οι δάσκαλοι της πόλης μας ανακοίνωσαν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω