Στην Αθήνα βρέθηκε προ ημερών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Οικονομίας της ΚΕΔΕ, στην οποία έχει εκλεγεί ως μέλος μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» Δημάρχου Αθηναίων κ. Χ. Δούκα.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό την προεδρία της Δημάρχου Λαγκαδά κ. Νίκης Ανδρεάδου, συζητήθηκαν η μη χορήγηση voucher σε όλες τις οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή σε ΚΔΑΠ, η αιφνιδιαστική διακοπή του προγράμματος της ΔΥΠΑ για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, η ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών με κοινωνικούς λειτουργούς για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και άλλα θέματα κοινωνικού χαρακτήρα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, για τις οποίες η Επιτροπή εισηγείται προς το ΔΣ της ΚΕΔΕ τη λήψη αποφάσεων ή την ανάληψη δράσης.

«Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της Επιτροπής καλή και δημιουργική θητεία και καλή επιτυχία στις εργασίες της νέας Επιτροπής. Η χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ για την αύξηση των θέσεων στα ΚΔΑΠ θα πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ακόμη και αν χρειαστεί να χρηματοδοτηθεί από συμπληρωματικές δράσεις. Η ΕΕΤΑΑ έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να αναπτύξει επιπλέον κοινωνικά προγράμματα και να προσφέρει νέες θέσεις δημιουργικής απασχόλησης σε όλα τα παιδιά που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια», δήλωσε σε σχετική τοποθέτησή του ο κ. Γάτσας, ενώ για το πρόγραμμα 55-67 της ΔΥΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι εντελώς ακατανόητο το πώς μπορεί να διακόπτεται αιφνιδιαστικά ένα πρόγραμμα για ανέργους 55-67 ετών, όταν πριν από λίγους μήνες επεκτάθηκε και σε ανέργους με μηδενική ανεργία αλλά και σε ακόμη μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση. Το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στους δήμους και στους ανέργους αυτής της ηλικιακής ομάδας. Θα έπρεπε οι φορείς της αυτοδιοίκησης, στην οποία απευθύνεται κατά κύριο λόγο το πρόγραμμα, να έχουν ενημερωθεί νωρίτερα από τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ. Οι δήμοι εναπόθεσαν πολλά σε αυτό το πρόγραμμα, για να επανδρώσουν υπηρεσίες αιχμής και να μην επιβαρυνθούν οι προϋπολογισμοί τους. Χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την ΚΕΔΕ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα και πάλι το πρόγραμμα 55-67 της ΔΥΠΑ».

Στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ συμμετέχουν 6 Δήμαρχοι, 17 δημοτικοί σύμβουλοι και 2 εμπειρογνώμονες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω