Συνάντηση με τον Αλιευτικό Σύλλογο Μεγάλων Πελαγικών Ψαριών Καλύμνου είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ, σε κλίμα συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, και πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Κατσοτούρχης, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην αλιεία και τον αλιευτικό τουρισμό, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου.

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με την προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων, η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία των αποθεμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκαν τροποποιήσεις που αφορούν τη λειτουργία του αλιευτικού τουρισμού, με προτάσεις για αύξηση των ορίων μήκους των σκαφών και του αριθμού των επιβατών που μπορούν να μεταφέρουν. Τέλος, αναφέρθηκε το ζήτημα της διάθεσης πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας και η ανάγκη για επαναξιολόγηση των κανονισμών σχετικά με τη μεταβίβαση των σκαφών.

Ο Χρήστος Κέλλας τόνισε την σημασία της στήριξης των αλιέων, αναφέροντας: «Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των αλιέων, ιδίως των επαγγελματιών των ακριτικών νησιών μας, που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αλιευτική μας παράδοση και οικονομία. Η προστασία των αλιευτικών πόρων και η ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών είναι υψίστης σημασίας για τις τοπικές κοινότητες. Οι προτάσεις που συζητήθηκαν θα εξεταστούν προσεκτικά, με σκοπό την υλοποίηση των καλύτερων λύσεων για τον τομέα της αλιείας και την ευημερία των νησιών και των ψαράδων μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω