Μοιράσου το αρθρο!

Ο πρόεδρός τους Βασίλης Στίγκας έχει χαρακτηρίσει «συνταγματικό πραξικόπημα» τον αποκλεισμό ακροδεξιών κομμάτων από την συμμετοχή στις εκλογές

Με ποσοστό λίγο πιο κάτω από το 5% το κόμμα των Σπαρτιατών κατάφερε όχι απλά να μπει στη νέα οκτακομματική Βουλή των Ελλήνων αλλά να αποτελέσει την 5η πολιτική δύναμη του νέου κοινοβουλίου.

Ενα κόμμα που είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι πριν ένα μήνα και που ο επικεφαλής του Βασίλης Στίγκας, ο οποίος το ίδρυσε ως πολιτικό φορέα το 2017, έσπευσε να το χαρακτηρίσει ως μια «εθνική φωνή» που μετά από καιρό θα είναι μέσα στο κοινοβούλιο με σκοπό να φέρει σε αυτό ένα νέο ήθος. «Οι Σπαρτιάτες πριν γίνουν πολιτικό κόμμα ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους αδύναμους συμπατριώτες μας στα χρόνια των μνημονίων», ανέφερε ο επικεφαλής τους.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας δηλώνει επιχειρηματίας, μηχανικός αεροσκαφών, δημοσιογράφος και πολιτικός. με καταγωγή από τη Λιβαδειά. Υπήρξε στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης του Αντωνη Σαμαρά, στη συνέχεια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συνασπισμού του Γιώργου Καρατζαφέρη, την προηγούμενη δεκαετία του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού του Βασίλη Καπερνάρου και στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνοντας 752 ψήφους πανελλαδικά, με τους οποίους κατέβηκε και στις εθνικές εκλογές του 2019 συγκεντρώνοντας ωστόσο μόλις 35 ψήφους στη Βοιωτία.

Ο Βασίλης Στίγκας υποστήριξε ότι «οι Σπαρτιάτες έρχονται για να ενώσουν, όχι να διχάσουν». Ωστόσο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Ηλία Κασιδιάρη, για τη σημαντική βοήθεια, υποτηρίζοντας ότι ο έγκλειστος στις φυλακές ως καταδικασμένος πρωτόδικα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής «ήταν το καύσιμο που έδωσε στους Σπαρτιάτες την ώθηση για αυτό το αποτέλεσμα». Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ήδη από την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 18 Ιουλίου είχε αποκαλύψει το φλερτ με τον Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας στην διακαναλική του κόμματός του ότι «όλοι γνωρίζουμε οτι έγινε ένα μικρο η μεγάλο συνταγματικό πραξικόπημα» αναφερόμενος στον αποκλεισμό κομμάτων από τον Άρειο Πάγο.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Στον νομό Μαγνησίας οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ έλαβαν 4,81% με 4.614 ψήφους. Το ρεκόρ τους όμως το σημείωσαν στον Δήμο Σκιάθου, όπου έλαβαν 6,58% και αποτελούν την τέταρτη πολιτική δύναμη στο νησί αφήνοντας πίσω το ΚΚΕ. Αξιοσημείωτο είναι ότι έλαβε ποσοστό 6,27% στη Ν. Ιωνία Βόλου, 6,02% στην Πορταριά και 6,61% στη Μακρινίτσα.

Αναλυτικότερα:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: 5,14%

ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ: 5,87%

ΔΗΜΟΣ Ν. ΠΗΛΙΟΥ: 3,72%

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ: 4,13%

ΔΗΜΟΣ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ: 5,17%

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: 2,95%

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: 3,80%

Περισσότερα Εδω