Η κεταμίνη ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά που πέθαναν κάτω από περίεργες συνθήκες στην Πάτρα και που έστειλε τελικά την μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό, προφυλακισμένη με την κατηγορία ότι αυτή σκότωσε την 9χρονη κόρη της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έκανε την ανήξερη για την συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, φροντίζοντας μάλιστα να δημιουργεί και άλλοθι γι’ αυτό, φαίνεται ότι πλέον δεν μπορεί να ξεφύγει από τις πράξεις της.
Η μητέρα των παιδιών αρνήθηκε την κεταμίνη τρεις φορές πριν μιλήσει «τελικά» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο θάφτηκε μαζί με το άψυχο κορμάκι της 9χρονης -μετά από επιθυμία της ίδιας- καθώς φέρεται να βρέθηκαν ειδοποιήσεις για φαρμακευτικές ουσίες.
Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας που η μάνα της φρόντισε να θαφτεί μαζί της…
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο τάμπλετ, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google που αφορούν φαρμακευτικές ουσίες.
Αυτό σημαίνει ότι είχαν γίνει διάφορες σχετικές αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πριν από το θάνατο του παιδιού. Ανάμεσα στις απαντήσεις και τα αποτελέσματα που έβγαιναν στην Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν και η κεταμίνη.
Αναλυτικότερα 3 ημέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, δηλαδή 25-26 Ιανουαρίου 2022, υπήρξαν προσφορές για κεταμίνη από το διαδίκτυο. Αυτό αυτομάτως «καίει» την 33χρονη κατηγορούμενη.
Η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή
Για την υπόθεση της Πάτρας και τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μίλησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ανθρωποκτονία, εφόσον έχουν αποκλειστεί γενετικοί και παθολογικοί παράγοντες: «Η εγκληματική ενέργεια είναι το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή που μιλάμε», ανέφερε.
Τι έλεγε η Πισπιρίγκου για την κεταμίνη λίγα λεπτά πριν συλληφθεί
Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα της προσαγωγής της από άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με το site Thebest και απαντούσε για την ουσία που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα.
Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του Thebest ρωτούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη που έλεγαν στο Mega ότι βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης όταν εκείνη σταμάτησε ξαφνικά να απαντά στη συνομιλία στο messenger για να μάθουμε 20 λεπτά αργότερα ότι έγινε προσαγωγή της και μεταφορά της στην Αθήνα.
«Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα» απάντησε στο ερώτημα τι συνέβη και βρέθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Και το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό».
Σχολιάζοντας το κλίμα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης για την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες. Απλά προκαλείται ένας χαμός τώρα».
Στην Αγγελική Νικολούλη έλεγε: «Όχι μόνο αναρωτιέμαι, θυμώνω κιόλας. Μεγάλη αδικία αυτό το πράγμα. Ελπίζω να βγει κάτι καλό και να σωθούν άλλα παιδάκια, μόνο αυτό. Εάν είχε βρει η Τζωρτζίνα νεκρή την αδελφή της, θα το είχε πει, δεν μπορείς να κρατήσεις το στόμα ενός παιδιού κλειστό.»
Και στην απολογία της δεν ήξερε για την κεταμίνη
Για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και το πώς μπορεί να βρέθηκε στον οργανισμό της, είπε: «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Επίσης, από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά».
«Εγώ δεν είχε ούτε έχω στην κατοχή μου τέτοια φαρμακευτική ουσία ούτε θα μπορούσα να την προμηθευτώ» επισήμανε ακόμη κατά την απολογία της η 33χρονη για να προσθέσει: «Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». «Άρα»- ισχυρίστηκε – «είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Τι είπε στον Μάνο Δασκαλάκη για την κεταμίνη
Ο Μάνος Δασκαλάκης στην συνέντευξη που έδωσε στην Αγγελική Νικολούλης στην εκπομπή του «Φως στο Τούνελ» απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του.
«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε ‘άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν’. ‘Μην ακούς’ της λέω, ‘όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό’. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Άκουσα στην πορεία ότι έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που διακόπηκε η επικοινωνία μεταξύ μας. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί».