Σχετικά με τις ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο Σύλλογος ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε ένα θέμα το οποίο απειλεί διαχρονικά την καλή και ασφαλή λειτουργία του του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και κατά συνέπεια και την αντίστοιχη παροχή ιατρικής εκπαίδευσης στους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής ΠΘ. Όπως και παλαιότερα έχουμε επισημάνει τα συνεχή προβλήματα στην προμήθεια υλικών και αντιδραστηρίων έχουν ως συνέπεια τη διαταραχή της εύρυθμης λειτουργία των κλινικών και εργαστηρίων του Νοσοκομείου μας.

Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια την ασφάλεια των νοσηλευμένων ασθενών. Τα προβλήματα αυτά αποτελούν πηγή έντονου προβληματισμού και ανησυχίας που εκφράστηκε και στην τελευταία συνέλευση του τμήματος Ιατρικής. Αναφέρθηκαν ελλείψεις που αναγκάζουν για παράδειγμα τους χειρουργούς συναδέλφους να αναβάλουν χειρουργεία ή να ανευρίσκουν λύσεις ακόμη και επιστρέφοντας σε χειρουργικά πρωτόκολλα που έχουν αντικατασταθεί από νέες προσεγγίσεις. Επιπλέον οριακή γίνεται η λειτουργία των εργαστηρίων Αιμοδοσίας, Ανοσολογικό, Βιοχημικό, Ιολογικό, Μικροβιολογικό και Παθολογικής Ανατομικής λόγω της έλλειψης υλικών και αντιδραστηρίων.

Η αδυναμία τέλεσης βασικών εργαστηριακών εξετάσεων που σχετίζονται άμεσα  με την θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών  σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιφέρειας (5η ΥΠΕ) αποτελεί ζήτημα που απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες κινήσεις προς την επίλυση του προβλήματος  αλλά δεν έχουν επιφέρει ακόμη διακριτό αποτέλεσμα.

Δια της ανακοίνωσης αυτής που θα διακινήσουμε στον τύπο, ως συνέλευση του τμήματος Ιατρικής και ως Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Τμήματος, ζητούμε να υπάρξει άμεση λύση προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς εκπτώσεις τόσο οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιφέρειας, όσο και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών μας.

Συγκεκριμένα αιτούμαστε:

•          Την άμεση εξασφάλιση από την διοίκηση επαρκών κονδυλίων για προμήθεια υλικών και αντιδραστηρίων

•          Την συγκρότηση λειτουργικού διοικητικού συμβουλίου που απρόσκοπτα θα εξυπηρετεί την εξασφάλιση και διάθεση των απαιτούμενων πόρων

•          Την ανάπτυξη σχεδίου αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω