Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί του δήμου Αγιάς. Αναλυτικά επισημαίνει τα εξής:

“Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί του δήμου Αγιάς. Πιο συγκεκριμένα, η εμφάνιση ενός μύκητα έχει προσβάλει κάποιες καλλιέργειες κάστανου, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε παραγωγούς στη Μελιβοία, την Ποταμιά, την Κουτσουπιά, την Καρίτσα του δήμου της Αγιάς, αφού η παραγωγή τους δεν μπορεί να διατεθεί στην εγχώρια αγορά ούτε και να γίνουν εξαγωγές. Η προσβολή από το συγκεκριμένο παθογόνο δεν αποζημιώνεται με βάση τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διάθεση και εμπορία των μήλων, δημιουργείται σοβαρή δυσκολία επιβίωσης στα αγροτικά νοικοκυριά της περιοχής, προκαλούνται αρνητικές συνέπειες συνολικά στην τοπική κοινωνία, σε μια χρονιά που τα καλλιεργητικά έξοδα ήταν αυξημένα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής ενώ η ακρίβεια κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί συγκεκριμένα για μέτρα στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστούν:

– Η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.

– Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ασθένειας με άμεση ενεργοποίηση των κρατικών υπηρεσιών.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω