Με σκοπό να αναδειχθούν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤ/ΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΑΔΑΜΟΣ» της 1ης Στρατιάς, η επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Άθληση και Διατροφή για μια Υγιή Καρδιά», στο πλαίσιο ανακήρυξης του έτους 2023 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ως «Έτος Υγείας και Άθλησης».

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Τσιόπλος Ιωάννης, ενώ ακολούθησαν ομιλίες με αντικείμενα όπως «Η Άσκηση ως θεραπευτικό μέσο στις Καρδιοπάθειες» από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, Δρ. Φίλλιπο Τρυποσκιάδη, «Αθλητική Καρδιά» από τον Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας EUC, Διευθυντή της ΣΤ ́ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», Δρ. Ηλία Τσούγκο, «Πρόληψη Καρδιολογικών Παθήσεων» από τον Καθηγητή Καρδιολογίας, Διευθυντή του Ηχοκαρδιογραφικού Εργαστηρίου Προληπτικής Καρδιολογίας και Κλινικής Καρδιομεταβολικών Νοσημάτων, Ιγνάτιο Οικονομίδη, «Επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε αθλητικού χώρους» από τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ανχης (ΥΙ) Χαράλαμπο Παρίση, «Κάπνισμα και Αθλητισμός μια σχέση σε διάσταση» από τον Πνευμονολόγο-Φυματιολόγος Ανχη (ΥΙ) ε.α. Ανδρέα Δημουλή, «Τεχνικές ρύθμισης σωματικού βάρους» από τον Ιατρό του Διαιτολογικού Τμήματος του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δυό (ΥΚ) Νικόλαο Δήμζα και «Πρόληψη, Άσκηση, Απόδοση, life coaching και οι αρχές της αερόβιας προπόνησης μέσω σφυγμομέτρου» από τον Physical Educator, Γρηγόριο Αμβράζη.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν Τοπικές Αρχές και Φορείς της πόλης της Λάρισας, Στρατιωτικό και Πολιτικό προσωπικό της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, προσωπικό λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εδρεύουν στην πόλη.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι ομιλητές ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Τιμών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, «ΑΝΤΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω