Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής το Σύστημα Ποζιτρονικής Απεικόνισης PET – CT, μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και μια ακόμη παροχή υπηρεσιών υγείας ιδιαίτερα σημαντική για τους Λαρισαίους.

Πρόκειται για μια μέθοδο που προσφέρει τα μέγιστα στην πρωιμότερη και ακριβέστερη διάγνωση της νόσου προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η θεραπεία της.

Ο τομογράφος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασθενείς που νοσούν από καρδιολογικές παθήσεις, ασθένειες νευρολογικής φύσεως και ογκολογικής.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

«Και μεγάλη δωρεά που ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την σημαντική συμβολή του στον τομέα της υγείας, όχι μόνο στο βαθμό του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και στην εκπαίδευση προσωπικού. Δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας για το νέο εθνικό σύστημα υγείας.» δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Εγκαινιάζουμε ακόμη ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δωρεάς για την υγεία. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι ένα ακόμη επίτευγμα της σημερινής κυβέρνησης.» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κωτσιόπουλος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Σημαντική μέρα για την αναβάθμιση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και κυρίως για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Μία εξελιγμένη τεχνολογία, ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε στη Λάρισα, συμπολίτες και ασθενείς που το χρειαζόντουσαν έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπερσύγχρονη τεχνολογία. Είναι το τέταρτο PET – CT που εγκαθίσταται στη χώρα μας…» είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών που πραγματοποιήθηκε. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πάνω από 40 απεικονίσεις και προσδοκούμε μέσα στο έτος να ξεπεράσουμε τις 2.500 χιλιάδες.» τόνισε ο διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Σηματοδοτεί μια σημαντικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Πρόκειται για εάν ψηφιακό τελευταίας τεχνολογίας απεικονιστικό σύστημα από τα ελάχιστα, που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στην Ανατολική Ευρώπη. Έχει φοβερή κλινική συμβολή ειδικά σε ογκολογικές παθήσεις αλλά και συνεχώς εξελισσόμενη χρήση σε νευρολογικές – καρδιολογικές παθήσεις.» επεσήμανε καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΛ κ. Παναγιώτης Γεωργούλας.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Τέλος, για ένα μηχάνημα που «αναβαθμίζει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας» έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Μετά το πέρας των εγκαινίων και την ξενάγηση των επισήμων στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, ακολούθησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΛ.

Δείτε βίντεο από τα εγκαίνια:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω