Μοιράσου το αρθρο!

Τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων παραδοσιακών μαγειρικών συνταγών και λαϊκής τέχνης συνεχίζει ο Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών «Η Οξυά» με έδρα τη Ν. Αγχίαλο. Όπως συνέβη επιτυχημένα και πέρυσι, Οξυώτισσες κυρίες θα κληθούν να μεταλαμπαδεύσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις, πολύτιμα μυστικά της κουζίνας και παραδοσιακές συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά και έφεραν μαζί τους από το χωριό της Οξυάς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαγειρικά σεμινάρια που περιλαμβάνουν παραδοσιακές συνταγές πίτας, το ζύμωμα και την παρασκευή τους, ζύμωμα ψωμιού και το κανταΐφι.

Με βαθιά αίσθηση πολιτιστικής μνήμης, ο Σύλλογος Οξυωτών αποφάσισε φέτος να πάει ένα βήμα παραπέρα την μύηση στην παράδοση. Συγκεκριμένα, εκτός από γαστρονομικό χαρακτήρα, τα πολιτιστικά σεμινάρια θα αγγίξουν και υπόλοιπες πτυχές της λαϊκής τέχνης, και συγκεκριμένα της κοπτικής-ραπτικής και της κεραμικής.

Για την βέλτιστη λειτουργία των μαθημάτων, οι θέσεις στα τμήματα θα είναι αυστηρά περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, ημερομηνίες και δηλώσεις συμμετοχής στην υπεύθυνη των σεμιναρίων Μαριάννα Μπουντούρη 6984132072 και στην πρόεδρο Βάσω Λύτρα 6976998096

Περισσότερα Εδω