Η διαρκής δημοσκοπική άνοδος της «Φωνής Λογικής», του κόμματος της ευρωβουλευτή πλέον Αφροδίτης Λατινοπούλου έχει κινητοποιήσει ουκ ολίγους από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι καλοβλέπουν το πολιτικό τους μέλλον μέσα από το κόμμα της βορειοελλαδίτισσας δικηγόρου.

Η ίδια εξάλλου υπήρξε σαρξ εκ της σαρκός της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας, από την οποία όμως αποχώρησε διαφωνόντας με την κεντρώα στροφή που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάτι που με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο είχε σχολιάσει λίγο πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, όταν απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση αν θα επέστρεφε ποτέ στη Νέα Δημοκρατία, είχε πει ότι «αν γίνουν αύριο το πρωί εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, πρώτο θα βγει το… ΠΑΣΟΚ»!

Αυτή λοιπόν η νοσταλγική ρητορική της είναι που προσελκύει κατά εκατοντάδες τους νέους ψηφοφόρους, κυρίως με πλήθος βίντεο που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εστιάζουν στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Πλέον, οι δημοσκόποι καταγράφουν τη «Φωνή Λογικής» πολύ πάνω από το όριο εισόδου στη βουλή, το 3%, με την τελευταία μέτρηση της interview να της δίνει 5,5%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν επιτευχθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα λάβει έδρα σχεδόν στις μισές εκλογές περιφέρειες!

Μεγαλύτερο δέλεαρ από την παραπάνω διαπίστωση δε θα μπορούσε να υπάρχει για εκείνο το πλήθος των δεξιών υποψηφιών που είτε είναι – και αυτοί – δυσαρεστημένοι με την μετριοπαθή, έως προοδευτική ρότα του Μεγάρου Μαξίμου σε πολλά ζητήματα, είτε θεωρούν εαυτούς αδικημένους, παραγκωνισμένους από το «σύστημα», είτε ακόμη πιστεύουν πως ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν μία έδρα στη βουλή, είναι το κόμμα της κ. Λατινοπούλου.

Δεδομένου πως το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, ήδη πολλά στελέχη της Ν.Δ. έχουν συμπορευτεί μαζί της θέλοντας να πάρουν… σειρά προτεραιότητας.

Στη Λάρισα κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, στενός συνεργάτης της κ. Λατινοπούλου έχει εδώ και αρκετό καιρό βολιδοσκοπήσει πρόσωπα που στο παρελθόν συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Τουλάχιστον τρία τον αριθμό, εκ των οποίων τα δύο φέρεται να είναι από την τελευταία λίστα, δηλαδή το 2023!

Το ποιος ή ποια θα κάνει το μεγάλο βήμα από τη Λάρισα και θα περάσει στην απέναντι όχθη, μάλλον δε θα αργήσουμε να το μάθουμε…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω