Μία γεύση από τις τρεις προτάσεις που διακρίθηκαν στον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων που διεξάχθηκε στη Λάρισα με θέμα την κατασκευή νέου ρολογιού στον λόφο του Φρουρίου, πήραν απόψε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της επικύρωσης των πρακτικών που αφορούν τον διαγωνισμό.

Ένας διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε χωρίς πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (κάτι που δε δεσμεύει τον Δήμο ως προς την υλοποίηση κάποιου σχεδίου), αφού η κριτική επιτροπή αποφάσισε πως καμία από τις προτάσεις δεν προσέγγισε αυτό το επίπεδο, αλλά πρότεινε την εξαγορά τριών ισότιμων μελετών.

Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Λαρισαίων θα έχει στην κατοχή του αυτές τις μελέτες καταβάλλοντας στις τρεις ομάδες σχετικό αντίτιμο, ενώ στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια ή μέρος εξ’ αυτών στα μελλοντικά του σχέδια.

Η πρώτη πρόταση τοποθετεί το ρολόι στη θέση του πάρκινγκ πίσω από την πλατεία Λαμπρούλη.

Η δεύτερη πρόταση τοποθετείται στον άξονα στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου προς την Παπαναστασίου και περιλαμβάνει τρία ρολόγια και μία καμπάνα παραπέμποντας στην ιστορία της Λάρισας.

Η τρίτη πρόταση παραπέμπει σε έναν κλασσικό γερανό λιμανιών, μία μεταλλική κατασκευή με ύψος 65 μέτρα, η οποία θυμίζει και κάτι από τον πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη καθώς κάνει μία πλήρη περιστροφή σε διάστημα μίας ώρας, αλλά και θα είναι επισκέψιμο.

Προφανώς και πλέον τον πρώτο λόγο για το μέλλον της αναβίωσης του ρολογιού της Λάρισας θα έχει η νέα Δημοτική Αρχή του Θανάση Μαμάκου από το 2024…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω