Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα μας από χθες με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Δείτε την καιρική πρόγνωση από τον Λαρισαίο προγνώστη, Θεοφάνη Χατζηγρίβα για σήμερα και τις επόμενες ημέρες:

“επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας με βροχές, μπορες ,καταιγίδες και σταδιακά χιονοπτώσεις η χιονόνερο ακόμη και σε πεδινά τμήματα των ανατολικών ηπειρωτικων περιοχών.

Τρίτη 30.01.2024: Σε Θεσσαλία (Ανατολικά), παράκτια Πιερίας, κεντρική και τμήματα της Ανατολικής Στερεάς αρχικά χιονόνερο ή χιόνι, με ανατολικό, νότιο ανατολικό περιορισμό σταδιακά.
Στην Εύβοια βροχή η χιονόνερο, και χιονοπτώσεις σε σχεδόν μηδενικά υψόμετρα.
Στην Αττική βροχή η χιονόνερο στα νότια, και χιονόνερο η χιόνι στα υπόλοιπα.
Σε τμήματα της βόρειο ανατολικής Πελοπονησσου χιονόνερο, και χιονοπτώσεις σε σχεδόν μηδενικά υψόμετρα.
Βροχές στα υπόλοιπα νησιωτικα του Αιγαίου,κσι χιονόνερο σε μεγαλύτερα υψονετρα αυτών, ενω χαμηλά θα κατέβουν τα χιόνια στην Κρήτη, και τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα.
βελτίωση θα παρουσιάζει από τα βόρεια ο καιρός όμως σταδιακά.
Θερμοκρασίες στα βόρεια μέγιστες 2 με 7 ,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέγιστες 1 με 10 ,και στα νησιωτικα μέγιστες 7 με 11.

Τετάρτη 31.01.2024: Τα φαινόμενα θα περιοριστούν, αλλα αρχικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα σε τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, ευβοιας ,Αττικής, νησιωτικων του νοτιου Αιγαίου και την Κρήτη, με την μορφή της Τρίτης.
Νωρίς λίγα φαινόμενα σε Σποράδες, Μαγνησία, και βόρειο ανατολική, ανατολικη Πελοπόννησο.Θθερμοκρασίες στα βόρεια μέγιστες 3 με 8 ,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέγιστες 2 με 10,και στα νησιωτικά 6 με 11 .

Όλες τις άνω ημέρες στην υπόλοιπη χώρα, πέρα των άνω περιοχών δεν θα υπάρξει κάτι άξιο λόγου με αρκετή ηλιοφάνεια,και λίγα πολύ τοπικά πιθανά φαινόμενα σε παράκτια κυρίως της Μακεδονίας.

Ο Ισχυρός παγετός κύριο χαρακτηριστικό των περιοχών από Θεσσαλία και βορειότερα.
Απο την Πέμπτη αισθητή βελτίωση ως προς τα φαινόμενα, αλλα με αρκετό κρύο.

* Σοβαρη Σημείωση: Μια πιθανή εμφάνιση Aegean effect, ίσως προκαλέσει αισθητή βαθυνση, και εμφάνιση τοπικών φαινομένων σε τμήματα της Μακεδονίας (δυτική, κεντρική).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω