«Συνδράμετε όσο μπορείτε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ειδικά τούτη την περίοδο που πολλά πυροσβεστικά μέσα και προσωπικό έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές, όπου η κατάσταση είναι κόκκινη» ήταν η έκκληση του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ηλία Λεοντάρη.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε «βρισκόμαστε στο μέσο μιας ιδιαίτερης περιόδου από άποψη καιρικών φαινομένων και κυρίως από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους που επικρατούν σε κατά περιοχές της χώρας. Η Θεσσαλία βρίσκεται στο κίτρινο, πλην των τριών νησιών των Σποράδων που βρίσκονται στο πορτοκαλί. Γι’ αυτό το λόγο από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν μετακινήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από τις άλλες τρεις ενότητες έχουν μετακινηθεί προς την Αττική και τα νότια της χώρας. Αυτό σημαίνει πως όσοι έμειναν πίσω πρέπει να έχουν υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας για να αντιμετωπιστεί ένα έκτακτο περιστατικό».

Μεταξύ των συστάσεών του προς τους πολίτες σημείωσε: «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης να τη γιορτάσουμε με χαρά. Οπότε εργασίες που παράγουν σπινθήρα, εξωτερικές εργασίες που αναπτύσσουν συνθήκες πυρκαγιάς όπως μπάρμπεκιου, ιδίως σε δασικές περιοχές καλύτερα να αποφευχθούν…»

Δείτε βίντεο:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω