Τις πύλες του άνοιξε σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας με πλούσιες δράσεις και εργαστήρια στην Κεντρική πλατεία, με στόχο την έμπνευση, κινητοποίηση και ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

«Είναι χαρά οι νέοι να συμμετέχουν, να συζητούν, να ανταλάσσουν απόψεις, να διεκδικούν, να κερδίζουν. Είναι σημαντικό το μέλλον να συνδιαμορφώνεται από τους ίδιους τους νέους» τόνισε κατά το χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος εξηγώντας πως είναι «σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον με εκείνους τους όρους που οι νέες και οι νέοι θα μπορέσουν ουσιαστικά να παρέμβουν, γιατί έχουν την ορμή, το όραμα, να αλλάξουν τον κόσμο». Τέλος, δήλωσε συμπαραστάτης «στην διεκδίκηση της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025», ένα γεγονός που -όπως είπε- «θα αποτελέσει ορόσημο για την πόλη και θα αναδείξει το μεγαλείο της νεολαίας».

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Χατζηκαμαγιάννης, ανοίγοντας συζήτηση με θέμα «Νέοι και Επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, αναμένεται να προβληθεί στις 21:00, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, η ισπανική ταινία «Η γλώσσα της πεταλούδας» (LA LENGUA DE LAS MARIPOSAS).

Η εναρκτήρια ημέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί λίγο αργότερα, με ένα εκρηκτικό DJ Set απο τους G R E G TOSHI By Menedek, οι οποίοι θα ξεσηκώσουν το κοινό με μοναδικά drops & beats!

Υπενθυμίζεται πως το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Λαρισαίων, Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, με την υποστήριξη του Europe Direct και του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενώ χορηγοί είναι οι: ΕΛΒΑΚ, Rainbow Waters, Aegean College, ΙΕΚ «Όμηρος», Kitrino, Langano Coffee, European Youth Card, The Fitness Spot, Del Μonte και «Όλυμπος».

Συγκεκριμένα το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε επιπλέον:

Ανοιχτή συζήτηση: Νέοι και Επιχειρηματικότητα (Κεντρική πλατεία), με ομιλητές:

  • Ευάγγελος Γκάγκος, Μέλος Δ.Σ. Σ.Θ.Ε.Β.
  • Θωμάς Μπακούρας Υπεύθυνος Θεσσαλίας – Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
  • Γεροστέργιου Κέλλυ Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & ΒΝΣ Περ/κης Δ/νσης Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας
  • Μιχάλης Τριανταφύλλου Μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου

Παράλληλες δράσεις

  • “Ενώνω τα κομμάτια, για να ενωθώ μαζί σου”, Κεντρική Πλατεία, Κ.Δ.Α.Π.Α.με.Α Στήριξη
  • Περιβαλλοντικό Εργαστήριο: «Με αφορμή ένα παραμύθι, μιλάμε για το περιβάλλον», Κεντρική Πλατεία, ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης Δήμου Λαρισαίων, Επιτροπή Ψυχικής Υγείας Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
  • Ενημέρωση για εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών, Κεντρική Πλατεία,  ΣΑΕΚ Όμηρος – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
  • Έκθεση Φωτογραφίας «Πλημμύρες», Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 57)
  • STEAM Lab, Σχολή Πληροφορικής, Κεντρική ΠλατείαΜητροπολιτικό Κολλέγιο
  • Από την ιδέα στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου, Κεντρική ΠλατείαAegean College
  • Φτιάξε σωστά το βιογραφικό σου σημείωμα κεντρική πλατεία, Κεντρική Πλατεία, ΣΑΕΚ Όμηρος
  • Εργαστήριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης με θεματική: Καινοτομία στην εκπαίδευση, Κεντρική Πλατεία, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Καινοτομία. Ημερίδα: Digital Skills, Γαλλικό Ινστιτούτο (Κούμα 28) Innovation Hive,
  • 1. Καμπάνια: Βιβλία, πολύτιμες κληρονομιές  2. Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής, Κεντρική Πλατεία, Εκδόσεις Πρεβέντη
  • Επιτραπέζιο Game Night: «Η αξία του εθελοντισμού», Κεντρική Πλατεία, TEDx Larissa

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω