“Προχωράμε σε έργα για να μην βιώσει ξανά η Θεσσαλία φαινόμενα σαν τον Ιανό. Βρισκόμαστε σεη σύσκεψη στη Λάρισα για να κάνουμε τον απολογισμό τους έοτυς μετά των Ιανό και να προχωρήσουν σε νέα έργα πρόληψης για τη Θεσσαλία” δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Λάρισα για να συμμετάσχει στην τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη συμβολή των οδών Θεοφράστου και Καλλισθένους, στη Λάρισα, για τον απολογισμό της κατάστασης ένα χρόνο μετά τον Ιανό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι της Π.Ε. Καρδίτσας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο δ΄μαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι παραμένει ενεργή η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού για στήριξη στους πληγέντες και εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας έργων πρόληψης σύμφωνα με τον ολιστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Διευκρίνισε ότι έχουν ήδη βγει οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και ήδη από τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησαν οι πληρωμές αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις στις πληγωμένες περιοχές και αναφέρθηκε στα επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτούνται από την Ε.Ε. για την τελική αποπληρωμή. Τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι αποζημιώσεις έφταναν μέχρι το 30% της ζημίας ενώ φέτος αποζημιώνεται το 55% και ήδη έχει αρχίσει η αποπληρωμή, η οποία κατά την εκτίμησή του θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, ενώ παλιότερα χρειαζόταν 3-4 χρόνια. Επίσης, διευκρίνισε ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση καθώς η η κυβερνητική απόφαση για στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι ξεκάθαρη.

Τέλος, διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και εξήρε το έργο του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας από την πλευρά του δήλωσε ότι έχουν ήδη δοθεί 700 εκ. ευρώ για αποκαταστάσεις και αποζημιώσεις και ότι η τεχνική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί τι άλλο χρειάζεται. Διευκρίνισε ότι έχουν γίνει έλεγχοι σε 4572 επιχειρήσεις και ότι το κόστος ζημίας υπολογίστηκε σε 56 εκ. ευρώ. Περαιτέρω, αναφέρθηκε στους πληγέντες από το σεισμό και στα αντιπλημμυρικά έργα που προχωρούν στη Θεσσαλία, ενώ σχολίασε ότι δεν θα σταματήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να διεκδικεί μεταφορά νερού από τον Αχελώο.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου κι λ. Αγοραστού:

Δείτε φωτό:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω