Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Λάρισας επισκέφτηκε στις 18-6-2024 το χωριό ΥΠΕΡΕΙΑ του Δήμου Φαρσάλων Νομού Λάρισας και σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή Φαρσάλων και τους Τοπικούς Αυτοδιοικητικούς Παράγοντες προσέφερε το ποσό των 4.400 ευρώ που μας διέθεσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) καθώς και αρκετοί σύλλογοι για ενίσχυση των πληγέντων από την πλημμύρα στη Θεσσαλία συμπολιτών μας.

22 ισόποσες δόσεις των 200 ευρώ σε ισάριθμους κατοίκους που επέλεξαν οι τοπικοί φορείς.

Μας υποδέχθηκαν όλοι οι δικαιούχοι με καρτερικότητα. Μας υποδέχθηκε και μας καλωσόρισε με ζέση και εγκαρδιότητα η τοπική σύμβουλος της Υπέρειας ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ Αγγελική.

Η τοπική σύμβουλος αλλά και οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν αναλυτικά για την τραγική κατάσταση που συνεχίζουν να βιώνουν ακόμα και αυτοί που εγκατέλειψαν το χωριό αλλά και όσοι τα σπίτια τους επλήγησαν λιγότερο. Όλοι με μια φωνή είπαν ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια και κυρίως η Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να δώσει λύση χθες. Με γενναία οικονομική ενίσχυση και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους ανακουφίσει για να επανέλθουν σταδιακά στην αρχική τους κανονικότητα. «Θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, στο χωριό μας και να καλλιεργήσουμε και πάλι τη γη μας», είπαν.

Εμείς ως συνταξιούχοι του Δημοσίου δώσαμε ότι μπορούσαμε, ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, συμπόνιας και ανθρωπιάς στην πράξη. Γνωρίζοντας και εμείς και οι κάτοικοι ότι δεν μπορούσε να λύσουμε το πρόβλημα.

Φεύγοντας μας είπαν «να ξανάρθετε, μη μας ξεχάσετε». «Θα ρθούμε και πάλι σύντομα είπαμε και ευελπιστούμε μέχρι τότε να έχετε ορθοποδήσει οικονομικά».

Επιστρέφοντας στη Λάρισα, ένα κομμάτι της ψυχής μας το αφήσαμε εκεί.

Ήθελε να μείνει εκεί!

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω