Ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των προσδοκιών στο Βέλγιο και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Αντβέρπ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Europa League, αλλά πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παρά την εξασφαλισμένη δεύτερη θέση, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προβλημάτισε με την απόδοσή της στο Βέλγιο και δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό», δίνοντας περαιτέρω βαθμούς στην Ελλάδα για την κατάταξη της UEFA.

Το ματς:

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση να πιέσουν και να απειλήσουν τους αντιπάλους τους, ωστόσο αιφνιδιάστηκαν κατά την αδράνειά τους στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο 7ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπένσον κράτησε την μπάλα όσο χρειαζόταν, προτού πασάρει αριστερά στον Μπαλικβίσα και εκείνος, αφού απέφυγε ωραία τον Παπασταθόπουλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ. Εν συνεχεία, οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης, πλέον, ωστόσο δίχως αποτέλεσμα. Η νέα μεγάλη ευκαιρία ήρθε και πάλι από την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 22ο λεπτό, οι Βέλγοι βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση, αλλά ο Βάτσλικ απόκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι το σουτ του Μπένσον από θέση βολής. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία για να απειλήσει με αξιώσεις τους αντιπάλους τους, έχοντας κακή απόδοση έως και το φινάλε του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, θέλοντας την επιστροφή της ομάδας του στο παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να μετουσιώσει σε κάποια μεγάλη ευκαιρία την ανούσια κατοχή του στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 71′, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε στο… τσακ τον Μπουτέζ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Παράλληλα, η Αντβέρπ απείλησε υπό καλές προϋποθέσεις δις την εστία του Βατσλίκ με σουτ του Μπένσον και του Μπαλικβίσα, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας διατήρησε το 1-0 και στις δύο περιπτώσεις. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Γιουσούφ, ωστόσο ο Βατσλίκ κράτησε και πάλι την ομάδα του στο 1-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή.

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιγ (57′ Ένγκελς), Ντε Λετ (57′ Κουίρινεν), Ντουόμοχ, Γκέρκενς, Βεστράετε, Μπαλικβίσα (87′ Γιουσούφ), Μπένσον (73′ Σαμάτα), Εγκεστέιν (73′ Φρέι).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Α. Καμαρά), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί. 

Περισσότερα Εδω