Η καλοκαιρινή περιοδεία της εκρηκτικής κωμωδίας του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» έκανε χθες πρεμιέρα από το Θέατρο Βράχων της Αθήνας.

Στην παράσταση που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας πρωταγωνιστούν αγαπημένοι και καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως η Αθηνά Μαξίμου, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Θοδωρής Ρωμανίδης, ο Νίκος Γκέλια, η Βίκυ Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Ζυγούρης αλλά και ο Δημήτρης Φιλιππίδης.

Ο ταλαντούχος γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, ο οποίος μάλιστα ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» για τη θεατρική σεζόν 2021 -2022, υποδύεται εξαιρετικά τον γιατρό Πυργκόν.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Φιλιππίδης έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με το συγκεκριμένο θεατρικό έργο, καθώς το καλοκαίρι του 2019 ο πατέρας του, Πέτρος σκηνοθέτησε τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» και μάλιστα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αργκάν. Πατέρας και γιος είχαν συνεργαστεί τότε στη μετάφραση/απόδοση του κειμένου.

«Είναι ένα υπέροχο πλάσμα, ένας ηθοποιός που θα αποδείξει με τον καιρό τη σπουδαιότητά του. Έχει θάρρος χωρίς θράσος, ένας άνθρωπος που είναι παρών, ακούει τα πάντα και ήταν και υποψήφιος για το βραβείο Χορν φέτος» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Αιμίλιος Χειλάκης στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ για τον Δημήτρη Φιλιππίδη.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP

Περισσότερα Εδω