Επιδεινώνεται από αύριο Σάββατο ο καιρός και από τις δύο τελευταίες ανοιξιάτικες ημέρες, περνάμε ξανά σε έντονη καιρική αλλαγή με χιονοπτώσεις και βροχές ανά την Ελλάδα. Χιόνια θα δει και η Θεσσαλία το εν λόγω διήμερο, με τον Λαρισαίο αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα να δίνει την εικόνα:

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, και μετά τη λήψη δεδομένων 12Ζ, έχουμε να δώσουμε την παρακάτω τελική εικόνα.

Επιδεινωση σταδιακά από τα βόρειο δυτικά, και το πρωινο του Σαββάτου, αρχικά σε βόρειο Ιόνιο, ακριτικά τμήματα Μακεδονίας,και με νότια επέκταση .

Μεχρι τις βραδυνές ώρες αργά, βροχές τοπικά έντονες θα σημειωθούν αρχικά και νωρίς στην Μακεδονία, θρακη και χιονοπτωσεις σταδιακά και τμηματικά σε χαμηλότερα υψομετρα αυτών.

Οι βροχές μέχρι το απόγευμα νωρίς θα επεκταθούν στο Ιόνιο, Ηπειρο, Θεσσαλία, Σποράδες, νησιωτικα βορείου και κεντρικού Αιγαίου, βόρεια Στερεά, και μέχρι το βράδυ αργά στην υπόλοιπη Στερεά, Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ανατολική Πελοπόνησσο και Εύβοια.

Χιονοπτωσεις η χιονόνερο τοπικά πυκνές θα σημειωθούν αρχικά και τις μεσημεριανές ώρες σταδιακά και μετά στα αστικά της δυτικής Μακεδονίας, και αργά το απόγευμα προς το βράδυ νωρίς στην υπόλοιπη συνολικά Μακεδονία τμηματικά, οι οποίες εξίσου τοπικά θα είναι πυκνές.

Το βράδυ σταδιακά, και περίπου αργά, οι βροχές θα μετατραπούν σε πυκνές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ηπειρο (μακριά από τη θάλασσα ), Θεσσαλία (αρχικά μακριά από τη θάλασσα ,και προς την Κυριακή σε τμήματα των βοριοτερων τμημάτων της Στερεάς. χιονοπτώσεις αργά και σε ορεινά των υπολοίπων περιοχών της Στερεάς, και Εύβοιας τις ίδιες ώρες προς Κυριακή.

Χιονοπτώσεις μέχρι το βράδυ θα σημειωθούν και σε χαμηλά υψομετρα νησιωτικων του βορείου Αιγαίου, προς Κυριακή.

Ισχυροι βοριάδες στα κεντρικά και βόρεια σταδιακά, ενω στα νοτιότερα θα παραμείνουν νοτιάδες, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες εκ νέου. θεαματική όμως θα είναι η πτώση από βορά προς νότο.

Την Κυριακή θα συνεχιστούν τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε τμήματα της Δυτικής, κεντρικής Μακεδονίας, Ηπειρο (μακριά από τη θάλασσα), Θεσσαλία, βόρεια Στερεά.

Μεσα στην ημέρα οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψομετρα της Αττικής, και χιονονερο η βροχη στα υπολοιπα αυτης,οπως και της βόρειο ανατολικής κυριως πελοπονησσου .

Βροχες θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα νότια τμήματα και την Κρήτη, και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλα θα υπαρχουν και κάποια ανοίγματα.

Οι χιονοπτώσεις θα εξασθενησουν το απόγευμα αρχικά στα βόρεια, και μέχρι το βράδυ στην υπόλοιπη χώρα, και αργά θα επικρατήσει παγετός, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

βελτιωμένος σχετικά ο καιρός την ερχόμενη Δευτέρα με τσουχτερό κρύο ,και ισχυρο παγετό στα βορειότερα.

Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω ημέρες καθώς δεν ξεκαθάρισε η κατάσταση.

φαίνεται όμως ότι η χώρα μας θα είναι ο τελικός αποδέκτης με μικρά διαλείμματα συνεχών ψυχρων καταβάσεων για πολύ μεγάλο διάστημα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω